Onsdag, 23. september 2020 - af Malan Joensen

Harry afslører: Dette kan han endnu ikke gøre

Prins Harry.
Prins Harry.
Arkivfoto: MEGA
Harry og Meghan optrådte sammen i TIME Magazines udsendelse, hvor de blandt andet opfordrede amerikanerne til at stemme.

Harry og Meghan var tirsdag aften amerikansk tid en del af TIME Magazines udsendelse om magasinets årlige liste over de 100 mest indflydelsesrige personer.

Her benyttede parret sig af chancen for at få gjort opmærksom på nogle af deres vigtigste mærkesager lige nu. Det drejer sig om god opførsel på internettet samt at bruge sin stemmeret. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er amerikansk præsidentvalg den 3. november, og de opfordrede indtrængende alle dem, der kan stemme, om at få det gjort.

- Det kan ikke lade sig gøre for mig at stemme til dette valg i USA, fortalte prins Harry ifølge Hello Magazine, og han tilføjede, at nogle måske ikke vidste, at han faktisk aldrig havde kunnet stemme i Storbritannien heller.

Ligesom i Danmark og mange andre lande, er der heller i Storbritannien tradition for, at kongelige går i stemmeboksen og giver deres besyv med ved diverse afstemninger. 

Ifølge Hello Magazine skyldes Harrys manglende stemmekraft, at han endnu ikke er amerikansk statsborger.

Og så er han jo stadig medlem af kongefamilien, selv om han og Meghan har sagt nej tak til at stå i frontlinjen og modtage apanage, og dette tilhørsforhold kan muligvis også få betydning for hans fremtidige stemmeret, selv om han skulle opnå amerikansk statsborgerskab. 

Om Meghan har tænkt sig at gøre brug af sin stemmeret den 3. november, melder historien indtil videre ikke noget om. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden