18. jan. 2020
Af Marie Krakau

Harry og Meghan mister titler og apanage

Prins Harry og hertuginde Meghan af Sussex
Prins Harry og hertuginde Meghan af Sussex
Foto: MEGA
Dronning Elizabeth har udsendt en pressemeddelelse om Harry og Meghans fremtid.

Dronning Elizabeth og det britiske kongehus er sammen med prins Harry og hertuginde Meghan kommet frem til en aftale om parrets fremtidige liv.

Parret mister bl.a. deres kongelige titler og deres apanage.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Buckingham Palace og dronning Elizabeth udsendt lørdag aften.

Dronning Elizabeth udtaler:

"Efter mange måneders samtaler og nylige diskussioner er jeg tilfreds med, at vi sammen har fundet en konstruktiv og støttende vej for mit barnebarn og hans familie. Harry, Meghan og Archie vil altid været højt elskede medlemmer af min familie. Jeg anerkender de udfordringer, de har oplevet på baggrund af intens bevågenhed igennem de seneste to år og støtter deres ønske om et mere selvstændigt liv. Jeg vil gerne takke dem for deres dedikerede arbejde i Storbritannien, Commonwealth og udenfor landets grænser, og jeg er særlig stolt af, hvordan Meghan så hurtigt er blevet en del af familien.

Det er hele min families håb, at dagens aftale gør dem i stand til at begynde et lykkeligt og fredfyldt nyt liv."

Udover ordene fra dronning Elizabeth har Buckingham Palace også udsendt en pressemeddelelse med de mere formelle detaljer omkring Harry og Meghans nye liv og fremtidige samarbejde med den britiske konglige familie. Pressemeddelelsen lyder således:

"Hertugen og hertuginden af Sussex er taknemmelige over Hendes Majestæts og den kongelige families støtte nu, hvor de starter et nyt kapitel i deres liv. Som besluttet i den nye aftale forstår de, at det er påkrævet, at de træder tilbage fra kongelige opgaver, inklusive officielle militære opgaver. De vil ikke længere modtage offentlig støtte for kongelige pligter.

Med dronningens velsignelse vil parret fortsat passe deres private protektioner og samarbejder. Selvom de ikke længere formelt repræsenterer dronningen, har de gjort det klart, at alt de gør, fortsat vil være i tråd med dronningens værdier.

Parret vil ikke længere bruge deres kongelige titler, da de ikke længere er arbejdende medlemmer af den kongelige familie.

Hertugen og hertuginden af Sussex har udtrykt deres ønske om at tilbagebetale en del af det tilskud, de modtog til istandsættelsen af Frogmore Cottage, som vil forblive deres britiske bopæl.

Buckingham Palace kommenterer ikke på detaljer om sikkerhedsaftaler. Der er veletablerede uafhængige processer igang for at fastslå behovet for offentlig betalt sikkerhed.

Den nye aftale vil blive effektueret i foråret 2020.".

Læs mere om: