Lørdag, 17. april 2021 - af Trine Larsen

Hele verden var stille for prins Philip

Et minuts stilhed for prins Philip
Et minuts stilhed for prins Philip
Foto: Ritzau Scanpix
Prins Philips kiste blev kun båret halvt ind i St George's Chapel i Windsor, da hans familie, alle tilstedeværende og resten af nationen og rundt om i verden holdt et minuts stilhed til prins Philips ære. Inde i kirken sad hans enke, dronning Elizabeth sammen med den del af familie, som ikke var gået med i optoget bag kisten.

Præcis klokken 16 gik alt i stå til prins Philips ære. I ét minut blev prinsen mindet, da kisten med den 99-årige prins jordiske rester var på vej til højtideligheden i  St George's Chapel i Windsor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En kanonsalut afsluttede det ærefulde minut, inden kisten fortsatte ind i kirken, efterfulgt af familien med prins Charles og prinsesse Anne som dem, der lige lige bag kisten, efterfulgt af sønnerne, Prins Andrew og prins Edward, og efter dem, prins William, og prins Harry med prinsesse Annes søn, Peter Philips mellem sig.

De deltog alle i begravelses-optoget, der havde fulgt kisten fra den del af Windsor, hvor prinsens kiste havde været indtil højtideligheden, indtil turen gik gennem slottet til kapellet.

 

Her ventede dronning Elizabeth, som kørte bag begravelses-processionen i en stor Bentley. Bilen holdt ved en af indgangene, hvor Windsors dekan, David Connor modtog majestæten og fulgte den sørgende sortklædte dronning på plads.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden