28. apr. 2011
Af af Trine Larsen, Billed-Bladet i London

Hemmeligt besøg i bryllupskirken

Det myldrer med aktivitet foran bryllupskirken Westminster Abbey.
Det myldrer med aktivitet foran bryllupskirken Westminster Abbey.
Foto: AOP
BILLED-BLADETs udsendte i London fortæller om travlhed i bryllupskirken.

Morgendagens brudepar, prins William og hans forlovede, Catherine Middleton, var i aftes på et 90-minutter langt privat og hemmeligt besøg i Westminster Abbey.

Og igen her til morgen ankom den kommende brud til kirken. Kl. 9.30 ankom hun sammen med sin kommende svoger, prins Harry, og de brudepiger og svende, som skal følge hende i morgen, for at gennemgå morgendagens detaljer.

Prins William var ikke med denne gang, men overlader i stedet de sidste detaljer til sin bror og kommende brud.

Verdens mest omtalte kommende brudepar fik også de fleste detaljer på plads, da de i går gik til generalprøve i kirken sammen med prins Harry og den kommende bruds forældre, Carole og Michael Middleton.

Sammen med ærkebiskoppen af Canterbury, der skal vie parret, gennemgik de alle detaljer forud for århundredets bryllup, der finder sted i morgen kl. 11 - 12 dansk tid.

Først på aftenen ankom selskabet i to forskellige biler, den ene med prins William selv bag rattet i en sølvgrå stationcar med sin kommende brud ved sin side.

I løbet af natten havde The Royal Horse Guard afprøvet ruten med heste og kareter for at sikre sig, at alt går efter planen, og godt 14 timer efter, de sluttede prøverne i går morges ved 6-tiden foran Westminster Abbey, ankom hovedpersonerne selv.

Generalprøven foregik helt privat og var arrangeret i dybeste hemmelighed, men som næsten alt andet, der vedrører det kongelige bryllup, er det svært at holde noget skjult.

Der har i flere dage været fotografer og kamerahold fra hele verden på plads foran både kirken og Buckingham Palace, og ikke mange kommer forbi der uden at blive spottet.

Selv om prins William, Kate Middleton, prins Harry og Kates forældre blev kørt helt til døren og kun skulle gå få skridt ind af en sidedør, fik flere af de tilskuere, der allerede er begyndt at campere foran kirken for at få de bedste pladser, et glimt af brudeparret. Kate var iført en sort figureret jakke over en hvid og blå-blomstret nederdel.

Apropos blomster, så ankom også de mange blomster, der skal pryde kirken, i går. Derfor kunne den kommende brud under generalprøven i kirken ved selvsyn se begyndelsen af arbejdet med det blomsterflor, der møder hende i morgen, og som hun selv har været dybt involveret i at udvælge og bestemme.

Blomsterne, der fortrinsvis er holdt i helt lyse og råhvide farver, vil efter vielsen blive i Westminster Abbey i en uge, indtil 6.maj, så offentligheden kan komme ind og se dem. Derefter vil de blive givet til plejehjem og hospitaler.

De træer, der også vil pryde kirken i morgen, vil efterfølgende, efter ønske fra brudeparret, blive plantet på Sandringham, kongefamiliens ejendom og prins Charles' foretrukne landsted.

Her skal træerne i fremtiden stå som bevis på brudeparrets stadigt voksende kærlighed og vidne om en uforglemmelig dag, da William fik sin Kate og Storbritannien en ny prinsesse.

Læs mere om: