Hertuginde Camilla besøger sin afdøde brors skole

Hertuginde Camilla

Hertuginde Camilla

Foto: AOP
Hertuginden af Cornwall besøgte sin afdøde brors skole for at indvie en ny sportsplads.

Det var en rædselsfuld dag for hertuginde Camilla, da hun fik nyheden om hendes lillebror, Mark Shands, alt for tidlige død den 23. april i år.

I går, den 15. oktober, besøgte hertuginden Saint Ronan’s School i Kent — den skole, Mark gik på, da han var barn — og her blev hun mødt af en flok elever med viftende flag, som så ud til at være meget glade for at møde hertuginde Camilla.

Det er over 50 år siden, Camilla sidst besøgte sin brors skole, og dengang var det for at deltage i et væddeløb. I går var hertuginden af Cornwall på skolen for at hædre sin brors minde. Omgivet af nysgerrige skoleelever og deres lærere tilegnede Camilla en ny sportsplads til Mark Shand. Pladsen, der skal kunne bruges i al slags vejr, er endnu ikke helt færdig.

Broderen ville være stolt

På et fællesmøde på skolen fik sportspladsen navnet Shandy-Ba til ære for Mark Shand, som var kendt under det kaldenavn, mens han gik på skolen. Mark Shand, som var miljøforkæmper og rejseskribent, døde i en alder af kun 62 år. På mødet sagde hertuginde Camilla også et par ord om sin lillebror:

- Uanset hvor Mark befinder sig i dag, vil han være så stolt af, at denne sportsplads nu bærer hans navn. Jeg tror også, han vil være lidt forundret, for selv om han var vild med Saint Ronan’s — og sagde, at det var den bedste skole, han nogensinde havde gået på — så var han ikke så glad for skoler senere i livet, sagde hertuginden ifølge den lokale avis “Express & Star”.

Efter besøget fløj hertuginde Camilla videre med helikopter til dagens næste opgave, et besøg på Chapel Down Winery på Tenterden vingården i Kent.

Hertuginden smagte vin

Camilla er formand for United Kingdom Vineyards Association, og da hun ankom, modtog hun en yndig buket blomster af en ung pige, inden hun fik en rundvisning på vingården. Hun fik også lejlighed til at smage på nogle af gårdens dejlige vine.

Inden besøget sluttede, fik hertuginden også prøvet at høste et par drueklaser.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Royalista.com.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden