Hertuginde Camilla: Det hjalp mig under lockdown

Hertuginde Camilla.

Hertuginde Camilla.

Foto: MEGA
Hertuginde Camilla ser tilbage på den første corona-nedlukning i foråret 2020.

Prins Charles' hustru hertuginde Camilla er meget glad for at læse, og det var blandt andet denne interesse, der skabte stor glæde for hende under den første corona-lockdown i foråret 2020.

Det fortæller hertuginde Camilla til BBC i forbindelse med sin støtte til det nordirske Book Week-event for nyligt. 

"Bøger har altid været en trøst for mig, og jeg vendte mig instinktivt mod dem under den udfordrende tid, som jeg ved, mange andre også gjorde. Adskilt - som alle andre - fra mine børn, mine børnebørn og mine venner, fandt jeg et enormt velbehag og kammeratskab i at læse," fortæller hertuginde Camilla blandt andet.

Samme forår tog hun initiativet til at grundlægge det Instagram-baserede læsefælleskab "Duchess of Cornwall's Reading Room", der fungerer som en slags virtuel læseklub. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

"Det er en glæde for mig at være en del af dette Instagram-fællesskab. For mig er en af de mest betydningsfulde fordele ved at læse at man kan komme i forbindelse med andre: med litterære karakterer og med andre bog-orme. Måske har den Belfast-fødte C.S. Lewis (forfatteren bag blandt andre bøgerne om Narnia, red.) sagt det bedst: "Når jeg læser fantastisk litteratur bliver jeg til tusind mennesker, og alligevel forbliver jeg mig selv", tilføjer hertuginde Camilla. 

Prins Charles blev i øvrigt smittet med coronavirus i slutningen af marts 2020, hvilket betød, at han og hustruen hertuginde Camilla måtte isolere sig fra hinanden i hjemmet, indtil han var rask. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden