Søndag, 31. oktober 2021 - af Malan Joensen

Hertuginde Camilla: Det hjalp mig under lockdown

Hertuginde Camilla.
Hertuginde Camilla.
Foto: MEGA
Hertuginde Camilla ser tilbage på den første corona-nedlukning i foråret 2020.

Prins Charles' hustru hertuginde Camilla er meget glad for at læse, og det var blandt andet denne interesse, der skabte stor glæde for hende under den første corona-lockdown i foråret 2020.

Det fortæller hertuginde Camilla til BBC i forbindelse med sin støtte til det nordirske Book Week-event for nyligt. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Bøger har altid været en trøst for mig, og jeg vendte mig instinktivt mod dem under den udfordrende tid, som jeg ved, mange andre også gjorde. Adskilt - som alle andre - fra mine børn, mine børnebørn og mine venner, fandt jeg et enormt velbehag og kammeratskab i at læse," fortæller hertuginde Camilla blandt andet.

Samme forår tog hun initiativet til at grundlægge det Instagram-baserede læsefælleskab "Duchess of Cornwall's Reading Room", der fungerer som en slags virtuel læseklub. 

"Det er en glæde for mig at være en del af dette Instagram-fællesskab. For mig er en af de mest betydningsfulde fordele ved at læse at man kan komme i forbindelse med andre: med litterære karakterer og med andre bog-orme. Måske har den Belfast-fødte C.S. Lewis (forfatteren bag blandt andre bøgerne om Narnia, red.) sagt det bedst: "Når jeg læser fantastisk litteratur bliver jeg til tusind mennesker, og alligevel forbliver jeg mig selv", tilføjer hertuginde Camilla. 

Prins Charles blev i øvrigt smittet med coronavirus i slutningen af marts 2020, hvilket betød, at han og hustruen hertuginde Camilla måtte isolere sig fra hinanden i hjemmet, indtil han var rask. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden