Mandag, 7. september 2020 - af Malan Joensen

Hertuginde Camilla: Du er ikke alene

Hertuginde Camilla af Cornwall.
Hertuginde Camilla af Cornwall.
Arkivfoto: MEGA
Hertuginden af Cornwall har skrevet et stærkt læserbrev om stigningen i tilfælde af fysisk og psykisk vold i hjemmene under coronakrisen.

Coronakrisen og nedlukningen af samfund i store dele af verden har budt på en ny hverdag med hjemmearbejde, hjemmeskole og isolation.

Desværre er der også sket en stigning i tilfælde af psykisk og fysisk vold i hjemmene, fortæller hertuginde Camilla i et læserbrev til avisen The Guardian.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En af hertugindens mærkesager er netop kampen mod vold i hjemmene, og hun skriver blandt andet således:

- Dybt bekymrende statistikker har vist en høj stigning i vold i hjemmene siden marts. Man mener, at der er tale om en stigning på 20 procent på globalt plan. I Storbritannien har mere end en tredjedel af de særlige rådgivninger rapporteret om en stigning i anmodninger om støtte. På trods af dette har næsten to tredjedele af ofrene følt sig ude af stand til at søge hjælp på grund af frygt for deres partner eller på grund af corona-restriktioner, skriver hertuginde Camilla blandt andet. 

- Alt for ofte føler de, der lever med volden, at der ikke er nogen til at hjælpe dem. Jeg har lært, hvor afgørende det er at sprede budskabet om den hjælp, man kan få. Til enhver, der står i den situation og læser dette - du skal vide, at du ikke er alene, skriver hertuginden endvidere.

Hertuginde Camilla gør i læserbrevet opmærksom på de mange måder, voldsofre i Storbritannien kan få hjælp - både ved forskellige nationale telefontjenester, men også ved at besøge bestemte butikskæder, hvor der er indgået et samarbejde med UK Says No More-kampagnen, der hjælper de, som er ofre for psykisk og fysisk derhjemme.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden