Torsdag, 14. februar 2013 — af af Jan Bergman

Hertuginde Catherine er ikke en magtfuld kvinde

Hertuginde Catherine
Hertuginde Catherine
Foto: AOP
Prins Williams hustru Hertuginde Catherine formår ikke at komme på listen over magtfulde kvinder.

Det fremgår af en undersøgelse lavet i Storbritannien.

Øverst på listen troner dronning Elizabeth, og selv om hertuginde Catherine er gift med dronningens barnebarn, så tilfalder der ikke umiddelbart en magtfuld position til Catherine.

Det fremgår af den såkaldte "Woman's Hour's list of 100 most powerful women", der slet ikke har fundet plads til Catherine.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og selv om det nok ikke bliver godkendt af alle, så er der alligevel en god forklaring på, hvorfor hertuginde Catherine ikke endnu findes på listen.

Ifølge en af paneldommerne blev hertugindens rolle diskuteret nøje, men panelet kom frem til, at til trods for at Catherine har indflydelse gennem sin rolle i kongehuset, så har hun endnu ikke indtaget en plads, hvor hun kan betegnes som en magtfuld person.

Panelet vurderer kvinder i en bred vifte af roller i samfundet. På listen finder vi kvinder fra blandt andet det politiske liv, forfattere, journalister, kommunalt ansatte og selvfølgelig også kongefamilien. Panelet er dog ikke i tvivl om, at hertuginde Catherine med tiden nok skal indfinde sig på listen over de 100 mest magtfulde.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden