1. jul. 2016
Af Maria Rode Olsen

Hertuginde Catherine mindes krigsofre i Frankrig

Prins Harry, hertuginde Kate og prins William
Prins Harry, hertuginde Catherine og prins William.
Foto: AOP
Prins William, hertuginde Kate og prins Harry mindes ofrene fra slaget ved den franske flod Somme under 1. Verdenskrig.

De unge engelske kongelige er taget til Frankrig for at mindes krigsofrene fra den blodigste kamp i britisk historie, slaget ved Somme.

Prins William, hertuginde Catherine og prins Harry besøgte i går mindesmærket Thiepval, hvor de blandt andet tændte lys ved de ukendtes grav.

Besøget sker i forbindelse med den nationale sørgedag, der markerer 100-året for begyndelsen på det blodige slag, den 1. juli 1916.

Fik hele historien

De kongelige blev taget godt imod af blandt andet en historiker, der viste dem rundt på det 45 meter høje mindesmærke og fortalte om krigen.

Begge prinser og hertuginden blev tydeligt berørt, da de igen fik hørt det høje dødstal på knap 500.000 briter og 250.000 franskmænd, der omkom i løbet af slagets 141 dage.

Langt de fleste døde dog allerede på førstedagen, der er den blodigste i britisk historie nogensinde. Det skriver Hello magazine.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

GALLERI: Britiske kongelige markerer 100-året for slaget ved Somme

Også dronningen markerer 100-året

Hertuginde Catherine, prins William og prins Harry er ikke de eneste royale, der markerer begivenheden.

Dronning Elizabeth og prins Philip er blevet i London, hvor de blandt andet har deltaget i en mindehøjtidelighed i Westminster Abbey.

Prins Andrew er ligeledes i Manchester for at overvære en mindehøjtidelighed, mens prinsesse Anne er i Canada for at mindes krigens canadiske ofre.

Læs mere om: