11. dec. 2017
Af Dorte Quist

Hertuginde Catherine og prins William besøger Sverige og Norge

Prins William og hertuginde Catherine.
Prins William og hertuginde Catherine.
Foto: AOP
I begyndelsen af det nyt år rejser det populære britiske prinsepar, prins William og hertuginde Catherine, på besøg i vores to nordiske broderlande. Det er ikke offentliggjort, om de tager prins George og prinsesse Charlotte med.

Det bliver spændende om at prins William og hertuginde Catherine også kan charmere befolkningen i Sverige og Norge, når de i begyndelsen af det nye år, skal besøge vores to broderlande – akkurat som de gjorde tidligere i 2017, da de besøgte Polen og Tyskland.

Det er de to britiske ambassader i Sverige og Norge, der netop har offentliggjort, at prins William og hertuginde Catherine kommer på et kort besøg i Sverige og Norge i begyndelsen af 2018.

Parret lægger ud i Sverige, der får besøg 30. og 31. januar, hvorefter turen går til Norge, der har besøg 1. og 2. februar.

Programmet for besøgene er endnu ikke offentliggjort, ligesom det heller ikke er meddelt om parret medbringer deres to børn, prins George og prinsesse Charlotte, som de gjorde, da de besøgte Polen og Tyskland.

Ifølge den svenske avis, Aftenposten, skal parret møde kong Carl Gustaf, dronning Silvia samt ikke mindst kronprinsesse Victoria og prins Daniel under besøget i Sverige.

Prins William laver nordisk hattrick

Nyheden om det britiske besøg til vores to nordiske broderlande, kommer kort efter prins William besøgte Finland i slutningen af november i anledning af den finske nations 100 års jubilæum. Dette besøg foretog prins William dog alene, fordi hans gravide hustru, hertuginde Catherine, på det tidspunkt endnu led af overvældende morgenkvalme.

Det britiske prinsepars besøg både i Tyskland og Polen og nu også Sverige og Norge ses af mange som en del af en britisk ”Brexit diplomatiske turne”, for at understrege det britiske folks og det britiske kongehus’ stadig stærke bånd til resten af Europa, selv om England nu træder ud af EU.

Catherine og William har også besøgt Danmark, om end det ligger helt tilbage i november 2011, hvor de sammen med vores egen kronprins Frederik og kronprinsesse Mary slog på tromme for UNICEFs store center i København, som på det tidspunkt distribuerede livsvigtig mad og medicin til store områder i Østafrika.

Læs mere om: