29. apr. 2021
Af Malan Joensen

Hertuginde Catherine og prins Williams bryllup: Alt om den flotte brudekjole

Alexander McQueens dygtige Sarah Burton stod bag hertuginde Catherines drøm af en brudekjole - se flere billeder og få alle detaljerne om kreationen her.

Da Kate Middleton og prins William sagde ja til hinanden den 29. april 2011, var alle særdeles spændte på, hvilken brudekjole de ville få prinsens forlovede at se i.

Sarah Burton fra huset Alexander McQueen havde skabt en fantastisk, royal brudekjole i hvid og elfenbensfarvet, blankt silke-gazar.

På overdelens hjerteformede udskæring var der fint chiffon med blomsterkniplinger – engelsk rose, skotsk tidsel, walisisk lije og irsk kløver.

Chiffonen bredte sig ud i stramme, lange ærmer, og kniplingerne gik igen på øverste og nederste del af skørtet. Skørtet i A-form åbnede sig som et blomsterhoved med flotte læg fra taljen.

Bag på kjolen var en lille tournure-effekt i form af brede stofpaneler, der gik videre ud i det 2,7 meter lange slæb, der også var pyntet med kniplinger, ligesom det transparente silkeslør, bruden bar nede foran ansigtet, da hun gik ind i Westminster Abbey, også var kantet med de samme blomsterkniplinger.

De blev skabt på The Royal School of Needlework i London, hvor både nuværende og tidligere personale, lærere og studerende arbejdede på kunstværket – hver halve time skulle alle vaske hænder for at sikre sig mod misfarvning, ligesom alle nåle blev skiftet hver tredje time.

Til at holde sløret fast havde bruden fået lov at låne dronning Elizabeths Cartier-diadem fra 1936, og i ørerne hang en gave fra Middleton-forældrene, bestående af dråbeformede diamantøreringe med et diamantagern i midten, der er inspireret af Middleton-familiens nye våbenskjold, som de blev udstyret med i forbindelse med brylluppet.

GALLERI: Hertuginde Catherines brudekjole

Læs mere om: