12. dec. 2012
Af af Marianne Singer

Hertuginde Catherine og William vil være fuldtidsforældre

Hertuginde Catherine og prins William
Hertuginde Catherine og prins William
Foto: AOP
Ligesom Frederik og Mary ønsker det britiske prinsepar selv at tage sig af deres børn

Lige fra det øjeblik, det danske kronprinspar blev forældre til deres første-fødte, prins Christian, har de lagt vægt på at bruge så meget tid som muligt sammen med deres børn.

Nu ser det ud til, at William og Kate går samme vej og dermed bryder den årelange tradition i den britiske kongefamilie med at have barnepiger ansat på fuldtid.

Ifølge Daily Mail har det kommende forældrepar allerede nu planlagt, at de så vidt muligt selv vil tage sig af deres barn og kun overlade den lille til en barnepige, når de skal på officielle opgaver. Samtidig står Kates forældre, Michael og Carole Middleton, klar til at passe deres barnebarn.

- De er meget spændte og vil gerne hjælpe til så meget som muligt, fortæller en ven af parret til avisen.

Det er ikke første gang, at William og Kate vælger at klare sig selv. De har ingen hjælpere i deres hjem i det nordlige Wales, hvor William arbejder som redningshelikopterpilot, men kun en rengøringsdame, der kommer en gang om ugen.

Kate har tidligere fortalt, hvor meget hun nyder at lave mad og ordne husholdningen.

William har ellers altid haft et meget tæt forhold til sine nannyer (barnepiger red.). Tidligere på året aflyste William flere officielle arrangementer for at kunne deltage i sin tidligere barnepige Olga Powells begravelse. Og ved Williams bryllup var en af brudedrengene Tom Pettifer, der er søn af prinsens tidligere barnepige Tiggy Pettifer.

Kate blev som lille til gengæld passet af sin mor Carole uden hjælp fra barnepiger.

Læs mere om: