8. maj. 2020
Af Christinna Braun

Hertuginde Catherines nye fotoprojekt: Samler hele Storbritannien

Hertuginde Catherine
Hertuginde Catherine
Foto: MEGA
Den fotografiglade hertuginde Catherine har sammen med et kunstmuseum lavet et projekt, der kan samle Storbritannien i disse tider.

Hertuginde Catherine er ligesom kronprinsesse Mary meget glad for at tage billeder, og når der bliver udsendt nye billeder fra Kensington, er det typisk Kate, der er fotografen bag.

Nu er den 38-årige hertuginde gået sammen med kunstmuseet National Portrait Gallery, som hun er protektor for, om et projekt, der skal give et unikt indblik i de mange forskellige hverdage i Storbritannien under corona-krisen.

Alle kan være med

Projektet hedder ”Hold Still”, og det opfordrer alle interesserede briter til at tage et billede fra deres hverdag, uanset om de er nogle, der står forrest i kampen mod corona, eller om de er i isolation hjemme. Det eneste, der kræves, er, at portrættet hører ind under én af disse tre kategorier: Hjælpere og helte, Det nye normale eller Venlige handlinger. Det skriver National Portrait Gallery på deres hjemmeside.

Et øjebliksbillede

Projektet er en konkurrence, og når den er udløbet den 18. juni, vil 100 billeder blive udvalgt til en udstilling på museets hjemmeside.

- Vi har alle set nogle utrolige billeder, nogle fantastiske historier, nogle voldsomt triste historier og nogle meget opløftende nogle også. Jeg håber, at vi via dette projekt kan vise nogle af disse historier, dokumentere dem og dele dem. Et øjebliksbillede, som vi alle oplever lige nu, siger hertuginde Catherine i en video på National Portrait Gallerys hjemmeside.

Læs mere om: