23. okt. 2013
Af Malan Joensen

Historien bag prins Georges dåbskjole

Dronning Victoria.
Dronning Victoria.
Foto: AOP
Når prins George i dag bliver døbt, foregår det i en dåbskjole, der er designet for mange år siden.

Janet Sutherland, der var datter af en skotsk kulminearbejder, kreerede den blonde- og satinkjole, som oprindeligt blev lavet dåben af dronning Victorias ældste datter Victoria i 1841 og siden da er den blevet båret af over 60 royale babyer.

Ifølge avisen The Sunday Times begyndte Janet Sutherland at arbejde for dronning Victoria, der regerede fra 1837 til sin død i 1901, da Janet Sutherland var 34 år gammel, og man mener, at hun har valgt dåbskjolens design ud fra en tanke om, at det skulle ligne den brudekjole, dronning Victoria var iført, da hun blev gift med sin fætter prins Albert af Saxe-Coburg og Gotha i 1840.

Dåbskjolen er nu så gammel og skrøbelig, at en kopi er blevet fremstillet af dronningens designer Angela Kelly, og den vil blive båret af hertuginde Catherine og prins Williams søn, prins George, når han i dag klokken 15 lokal tid (klokken 16 dansk tid, red.).

Dåben vil finde sted i Chapel Royal i St. James’ Palace i stedet for det traditionelle dåbssted Buckingham Palace, og man mener, at stedet har stor betydning for prins William og hans bror, prins Harry, idet det var i Chapel Royal, de tog afsked med deres mor, prinsesse Diana, der døde i 1997, inden hendes begravelse.

Læs mere om: