11. maj. 2021
Af Malan Joensen

Hjerteskærende ændring efter prinsens død: Nu må dronning Elizabeth sidde alene

Tirsdag åbnede det britiske parlament, og dronning Elizabeth var traditionen tro til stede.

Den første åbning af det britiske parlament efter prins Philips død bød på en hjerteskærende ændring i forhold til tidligere - hans trone, der stod ved siden af dronning Elizabeths, var nemlig fjernet.

Det skriver Hello Magazine.

Selv om prins Philip de sidste år af sit liv ikke deltog i den traditionelle ceremoni, plejede hans trone alligevel at stå ved siden af monarkens.

Prins Charles har f.eks. benyttet tronen, når han har fulgtes med sin mor til åbningen af parlamentet i stedet for prins Philip, som det skete i juni 2017, da prins Philip havde pådraget sig en infektion, og de efterfølgende to åbninger i oktober og december 2019, efter prinsen var gået på pension.

Ved tirsdagens åbning af parlamentet var den imponerende trone ved siden af monarkens imidlertid fjernet, og dronning Elizabeth sad på sin egen trone, alene på midten af podiet.

Ude i venstre side sad prins Charles og hertuginde Camilla, der ledsagede dronningen på den betydningsfulde dag.

Åbningen af det britiske parlament markerer dronningens første officielle opgave uden for Windsor Castle, siden hun mistede sin mand prins Philip den 9. april.

Se billeder af dronning Elizabeth fra dagens ceremoni samt fra prins Philips deltagelse i 2014 og 2016 i galleriet øverst i artiklen.

GALLERI: Prins Philips stol fjernet ved åbningen af det britiske parlament maj 2021

Læs mere om: