Mandag, 9. november 2020 - af Malan Joensen

Hvilken kongelig er mest populær? Ny britisk meningsmåling giver svaret

Hertuginde Camilla, prins Charles, prins Andrew, dronning Elizabeth, hertuginde Catherine og prins William. 
Hertuginde Camilla, prins Charles, prins Andrew, dronning Elizabeth, hertuginde Catherine og prins William. 
Fotomontage: MEGA
En meningsmåling har spurgt briterne tre gange i løbet af året, hvilken kongelig de ser mest positivt på.

Ikke alene står dronning Elizabeth i spidsen for det britiske kongehus, hun står også i spidsen når det gælder spørgsmålet om, hvilken britisk kongelig der er mest populær. 

Det viser en ny måling fra analyseinstituttet YouGov.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her man man i henholdsvist januar, marts og oktober i år spurgt briterne, om de forskellige kongelige har givet et positivt eller et negativt indtryk.

Dronning Elizabeth holdt en sjælden tale til nationen under den britiske nedlukning i foråret, og det kan have medført en stigning i popularitiet efterfølgende. Ihvertfald svarer 83 procent af de adspurgte, at de ser positivt på dronningen, mens 12 procent ser negativt på hende. Det giver i YouGovs udregning en score på 71, hvilket er en stigning på to point siden marts.

På 2. og 3. pladsen over de mest populære medlemmer af det britiske kongehus finder vi prins William og hertuginde Catherine, og de efterfølges af prins Philip, der er gået på pension, og prins Charles samt hertuginde Camilla. 

Sidstepladsen indtages af prins Andrew, der, som følge af beskyldningerne om seksuelt misbrug i kølvandet på Jeffrey Epstein-skandalen sidste efterår blev fritaget for officielle opgaver og ventes at holde temmelig lav profil, indtil det viser sig, om han eventuelt bliver sigtet for nogen forhold i den forbindelse. Prins Andrew nægter sig skyldig og har på det bestemteste afvist, at anklagerne skulle have noget på sig. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden