Onsdag, 28. oktober 2020 - af Malan Joensen

Hvordan skal den britiske kongefamilie fejre jul i år?

Dronning Elizabeths juletale 2019.
Dronning Elizabeths juletale 2019.
Arkivfoto: MEGA
I England er der indført en ny regel i forbindelse med coronavirus, der kan sætte en stopper for en jul med mange gæster.

Efterhånden som coronavirussen igen gør sit indtog og smittetallene stiger rundt omkring i Europa, trænger snakken om, hvordan julen skal fejres, sig også på.

Det gælder også inden for murene i det britiske kongehus, skriver flere medier, deriblandt avisen Mirror.

At man taler om det, er dog ikke ensbetydende med, at man har fundet en løsning, udtaler en talsperson fra hoffet til avisen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Årsagen til, at det allerede er et hedt emne flere måneder før jul, skyldes, at de britiske myndigheder i september gjorde det ulovligt at forsamles mere end seks personer, både offentligt og i private hjem i England. Undtaget er dog ifølge avisen Telegraph uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser og familier, der bor under samme tag, med mere end seks medlemmer. Som enlig har man også lov at danne en såkaldt "social boble" med en anden husstand med flere medlemmer, og her er man således også undtaget fra "Rule of six"-reglen. 

I forhold til Skotland og Wales er der her lokale variationer i reglen. 

Dronning Elizabeth og prins Philip plejer jo at samle store dele af familien til en rigtig hyggelig jul på Sandringham, men det kan jo med al sandsynlighed ikke lade sig gøre i år, medmindre premierminister Boris Johnson går med til at slække på "Rule of six" i forbindelse med juletiden.

Kongefamilien plejer også at gå i samlet flok til julegudstjenester, hvoraf de ved den ene hilser på mange andre kirkegængere, der har taget opstilling langs vejen for at se de kongelige og ønske dem god jul. Hvorvidt det kan gennemføres i år er også tvivlsomt. 

Mirror skriver, at royale eksperter mener, dronningen ikke vil kunne gennemføre deltagelsen i julegudstjenesten.

En talsperson fra hoffet afviser dog, at den beslutning allerede er taget:

- Det er for tidligt at træffe beslutninger vedrørende jul, og intet er endnu fastlagt på nuværende tidspunkt.  

Mirror gætter på, at prins William, hertuginde Catherine og deres børn prins George, 7, prinsesse Charlotte, 5, og lille prins Louis, 2, muligvis holder jul selv i Anmer Hall, hvor de tilbragte tiden under den store lockdown i foråret, og hvor de tidligere har boet i juledagene.

Det er ikke så langt fra Sandringham, hvor det kan tænkes, at dronning Elizabeth og prins Philip vil holde fast i at fejre julen, selv om gæsteantallet kan blive reduceret drastisk. 

Meghan og Harry vil sandsynligvis blive i Californien julen over, eftersom reglerne pt. siger, at de skal gå i 14 dages karantæne efter ankomsten til Stornbritannien.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden