I dag for 33 år siden: Prinsesse Dianas bryllup

Prinsesse Diana og prins Charles\' bryllup den 29. juli 1981.

Prinsesse Diana og prins Charles' bryllup den 29. juli 1981.

Arkivfoto: AOP
Prinsesse Dianas brudekjole kom til at danne mode mange år fremover.

Der er blevet skrevet mange historier de seneste 33 år om forholdet mellem prins Charles og hans hustru Diana, og der har været mange spekulationer om, hvad der er sandheden bag deres ægteskab og det efterfølgende brud.

Men én ting er i hvert fald sikker, og det er, at på denne særlige dag for 33 år siden, havde verden ikke set noget så storslået før – eventyrbrylluppet i St. Paul’s Cathedral mellem den generte, unge Lady Diana Spencer og Storbritanniens næste konge.

Det var et bryllup, der emmede af romantik og royal pomp og pragt og en begivenhed, der fik den indre royalist frem i alle.

Et af brylluppets højdepunkter var for mange mennesker det øjeblik, der fik hele verden til at holde vejret i spænding – øjeblikket hvor den kommende prinsesse steg ud af kareten og endelig, efter mange ugers spekulation, afslørede brudekjolen. Brudekjolen havde været en af de bedst bevarede hemmeligheder i modens historie, og i det øjeblik, hvor David og Elizabeth Emanuel-kreationen blev offentliggjort, sukkede alle med prinsesse-drømme af fryd.

Over syv meter langt slæb

Kjolen, lavet af elfenbensfarvet silketaft og antikke kniplinger, var enorm og bølgende, og efterhånden som Lady Diana bevægede sig længere og længere væk fra kareten, fulgt af travle brudepiger, var der nærmest ingen ende på slæbet.

Omsider forlod det sidste stykke kareten, og det var over syv en halv meter langt.

Således pyntet med antikke kniplinger, silketaft, 10.000 perler, Spencer-tiaraen og duftende af en anelse mere Houbigant-parfume, end det oprindeligt var planen (hun spildte parfume på kjolen den dag), blev Lady Diana til prinsesse Diana, og tusinder af kommende brude ville i mange år fremover bestille ”en kjole præcis som Dianas, tak”.

I dag er den berømte kjole udstillet i prinsesse Dianas families hjem Althorp House, når den ikke er på turné verden rundt med udstillingen ”Diana: A Celebration”.

Denne artikel er lavet i samarbejder med Royalista.com

Prinsesse Diana og prins Charles\' bryllup den 29. juli 1981.
Arkivfoto: AOP

Prinsesse Diana og prins Charles' bryllup den 29. juli 1981.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden