29. mar. 2022
Af Marie Krakau

I dag siger dronning Elizabeth et sidste farvel

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Mega
I dag siger den britiske kongelige familie et sidste farvel.

I dag samler dronning Elizabeth den britiske kongelige familie og kongelige fra hele Europa til mindehøjtidelighed for hendes afdøde mand, prins Philip, der gik bort i april sidste år.

Mindehøjtideligheden finder sted i Westminster Abbey i London i Storbritannien, og det bliver dronning Elizabeths sidste farvel til sin mand gennem 73 år. Et farvel som hun kan dele med en del flere, end ved prinsens begravelse fra St. George's Chapel ved Windsor Castle.

Storbritannien var da prins Philip døde underlagt strenge coronarestiriktioner, og det var derfor en særdeles begrænset gæsteliste, der alene talte familie, ved begravelsen i 2021.

Normalt ville prins Philips begravelse have haft deltagelse af kongelige fra hele verden. Derfor bærer mindehøjtideligheden der starter tirsdag formiddag kl. 11:30 dansk tid, en særlig stor signifikans.

For endelig kan dronning Elizabeth samle familie, kongelige fra hele Europa og repræsentanter fra det officielle Storbritannien, og sammen med dem sørge over prins Philips bortgan og mindes ham i samme kirke, hvor de i 1947 blev gift.

Helbredsudfordringer

Dronning Elizabeth har kæmpet med helbredet over en længere periode, og flere har udtrykt bekymring om, hvorvidt den britiske monark var stærk nok til at deltage og stå i spidsen for den bevægende dag i Westminster Abbey.

I sidste uge delte det britiske kongehus nye billeder af dronning Elizabeth i forbindelse med hendes platin jubilæum, der markerer 70 år som regent. Her var det en tydeligt glad dronning, der sås på billeder. På de sociale medier vakte billederne stor glæde og håb om, at dronningen vil være i fin form, når hun mindes prins Philip tirsdag.

Læs mere om: