22. jun. 2020
Af Malan Joensen

Imponerende: Se hvor dygtig prins Charles er til at tale fransk

Prins Charles.
Prins Charles.
Arkivfoto: MEGA
I denne uge fik prins Charles og hertuginde Camilla besøg af Frankrigs præsident Macron.

Prins Charles viste for nyligt sit talent for at tale fransk, da han skulle holde tale i anledning af en særlig, fransk mærkedag på britisk jord.

Sammen med hertuginde Camilla modtog prins Charles den franske præsident Emmanuel Macron ved Clarence House torsdag.

Anledningen var 80-års dagen for general Charles de Gaulles berømte tale til det franske folk under 2. verdenskrig om modstand mod Tyskland, efter Frankrig var blevet angrebet af den tyske hær, der fem dage tidligere, den 14. juni 1940, var rykket ind i Paris. De Gaulle var i London og sendte sin appel via BBC. Talen gav håb til mange franskmænd og blev senere anset for at være grundlaget for den franske modstandsbevægelse.
Præsident Macron og prins Charles lagde begge kranse ved et mindesmærke for kong George VI og dronning Elizabeth samt ved en statue af general de Gaulle, ligesom der også blev holdt taler i anledning af jubilæet.
Prins Charles demonstrerede i den forbindelse sit store talent for at tale fransk, da han blandt andet udtrykte sin store taknemmelighed over at modtage en særlig orden på vegne af London.
Frankrigs fornemmeste orden for indsatser under 2. verdenskrig, Légion d’Honneur, blev givet til byen for at huse general de Gaulle, der var i eksil i den engelske hovedstad under krigen. Se videoen hvor prins Charles taler fransk på Hello Magazines hjemmeside - klik her (videoen kan ses lidt nede i artiklen).

Læs mere om: