1. jul. 2011
Af af Marianne Singer

Kate og William modtaget som rockstjerner

De royale fans stod klar, da Kate og William ankom til Canada i går.
De royale fans stod klar, da Kate og William ankom til Canada i går.
Foto: AOP
Tusindvis af begejstrede mennesker tog imod det engelske prinsepar i Canada.

Man skulle tro, at det var et kendt teenage-idol, der var landet med de mange skrigende fans, der stod klar i Ottawas "Macdonald-Cartier International Airport" i går eftermiddag.

Det var dog ikke Justin Bieber, men derimod hertuginde Catherine og prins William, Englands nye superstjerner, der ankom.

Her tog parret hul på deres første, officielle udlandsrejse, som kommer til at vare i 11 dage, og først fører dem rundt i Canada og derefter til Los Angeles, USA.

Hertuginde Catherine skuffede ikke, men hilste straks entusiastisk på de mange canadier, der stod klar med flag, blomster og kamera.

Og det gjorde ikke Kate mindre populær, at hun havde iført sig en smuk kjole af den canadiske designer Erdem Moralioglu.

Senere på dagen nåede den smukke hertuginde at skifte kjole yderligere en gang.

Prinsen imponerede til gengæld med en tale, som han holdt på både engelsk og fransk - der bliver talt af en stor del af den canadiske befolkning.

Det var dog ikke kun ved ankomsten, at det nygifte par fik en overvældende modtagelse.

Også et par timer senere, da Kate og William besøgte et krigsmonument sammen med den canadiske premierminister Stephen Harper og hans hustru Laureen, var 10.000 mennesker mødt op for at tiljuble parret.

I dag fortsatte besøget med et af højdepunkterne i programmet, landets nationaldag, som Kate og William følger tæt hele dagen.

Læs mere om: