29. mar. 2020
Af af Malan Joensen

Kate og William: Sådan bekæmper du isolations-stress

Hertuginde Catherine og prins William
Hertuginde Catherine og prins William.
Arkivfoto: MEGA
Det royale par giver gode råd til alle isolerede via deres "Heads Together"-kampagne.

Prins William og hertuginde Catherine står i spidsen for "Heads Together"-kampagnen, der arbejder for at ændre stigmatiseringen af de, der kæmper med psykiske og mentale udfordringer, gøre det nemmere at tale om psykisk mistrivsel samt forbedre behandlingen på området.

I en tid, hvor så mange mennesker er isoleret så længe indendøre, kan det give dårlig trivsel, og derfor har "Heads Together"-kampagnen samlet disse råd, der skal hjælpe mod stress på grund af isolation.

"Heads Together"-kampagnen er en af prins William og hertuginde Catherines helt store mærkesager, og derfor har de også sørget for at dele rådene på deres egen Twitter-konto og ikke kun "Heads Together"-kontoen.

"For mange af os er livet blevet vendt op og ned de seneste uger, og det kan give reaktioner som øget angst, bekymring og stress. Her er vores bedste tips til at at få styr på stress-niveauet", står der som indledning til rådene:

1: Træk vejret.

Hvis du føler dig overvældet, er det meget vigtigt, at du tager dig tid til at trække vejret. Tag 10 dybe vejrtrækninger for at finde balancen igen og reducere angst.

2: Sæt tid af til afslapning.

I stressede perioder kan det føles som om, vi ikke har noget tid til afslapning. Selv hvis det kun kan blive en time om ugen, er det meget vigtigt, at du sætter tid af i din kalender til at få slappet af.

3: Sov.

Det er meget afgørende, at du får sovet ordentligt. Tilrettelæg en god aftenrutine og overvej at give dig selv noget tid uden skærme, inden du går i seng.

4: Lad være med at være for hård ved dig selv.

Stress kan føre til selvkritik, men husk at være sød ved dig selv. Brug et par minutter hver dag på at tænke over, hvad du opnår, på en positiv måde.

Læs mere om: