Kates fødselslæge fortæller

Prins William, hertuginde Catherine og prins George.

Prins William, hertuginde Catherine og prins George.

Foto: AOP/BILLED-BLADET
- Jeg måtte hele tiden minde mig selv om, at det var et almindeligt ungt par, der skulle have et almindeligt og forhåbentlig sundt barn, siger hertuginde Kates fødselslæge.

Sir Marcus Setchell, fødselslægen, der bragte prins George, til verden, har under et interview til BBC Radio 4, røbet, hvordan han klarede presset fra medierne under hertuginde Kates fødsel sidste år.

- Jeg måtte hele tiden minde mig selv om, at selv om fødslen var meget vigtigt for parret og det kommende barn, så var det stadig bare et helt almindeligt ungt, sundt par, som skulle have et helt almindelig og forhåbentlig sundt barn. Det sagde jeg til mig selv hele tiden, så jeg ikke blev ... for ... presset af, at der stod så mange hundrede pressefolk og ventede uden for hospitalet.

Fin orden til fødselslægen

Sir Marcus Setchell hjalp hertuginde Kate, da hun i begyndelsen af sin graviditet fik voldsom graviditetskvalme, og bagefter stod han i spidsen for det team, der hjalp hende under fødslen i den eksklusive Lindo-fløj på Sct. Marys hospital i London. Den 70 år gamle læge sagde også under interviewet, at hertuginden fik hjælp af nogle "fuldstændig vidunderlige " jordemødre.

Som tak for hjælpen under graviditeten og fødslen kom hertuginden til hans afskedsfrokost, da han trak sig tilbage og gik på pension tidligere på året. Kort efter kom overraskelsen, da han blev kaldt til Buckingham Palace for at blive udnævnt til ridder af The Royal Victoria Order. En orden, som er en personlig tildeling fra majestæten og som gives til folk, der har gjort hende, eller kongehuset en personlig tjeneste. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden