25. jul. 2013
Af af Juliane Olsen

Kates polkaprik-kjole udløser shoppe-boom

Hertuginde Catherine af Cambridge
Hertuginde Catherine af Cambridge
Foto: AOP
Kates første offentlige optræden efter fødslen af sin søn, har på rekordtid øget salget af prikkerne rundt om i britiske butikker.

Da Hertugen og Hertuginden af Cambridge trådte ud af hospitalet med deres nyfødte tirsdag aften, var alles øjne ikke kun rettet mod den kommende konge. Hertuginde Catherine er nemlig i besiddelse af en af de mest efterlignede, beundrede og granskede garderober i verden, og derfor blev hendes beklædning fra den britiske designer Jenny Packham nøje betragtet også ved denne lejlighed.

Mød prinsesse Marie på Q.dk

Derefter oplevede en af de største tøjkæder i Storbritannien, at polkaprikkede kjoler i stil med hertugindens blev udsolgt i løbet af få timer. Hos tøjkæden George, der er en del af den britiske supermarkedskoncern Asda, beretter man om store salgstal på nettet af alle slags beklædning med polkaprikker. Højst sandsynligt fordi britiske kvinder vil forsøge at efterligne den kongelig mors stil. Over 5000 kjoler – mere end fem kjoler i minuttet – blev solgt hos George.com ifølge Daily Mail.

Beklædning med blå og hvide polkaprikker, en forklædekjole, shorts med høj talje, nederdele i chiffon, nederdele generelt, toppe og ballerinaer steg også pludseligt i salg, mens en cremefarvet og blå polkaprikket kjole i skaterstil meget lig hertugindens samt en polkaprikket bikini i kongeblå og hvid blev udsolgt.

Staben bag George.com har desuden oplevet en stigning i besøgende, efter barnet blev præsenteret tirsdag aften, og ordet polkaprikket er det mest søgte ord på hjemmesiden ifølge Daily Mail. Man forventer nu, at beklædning med polkaprikker også vil opleve samme popularitet i butikken, fordi kvinder ønsker at være lig den kongelige mor.

Hertugindens salgskraft er stor

Den babyblå farve som hertuginde Catherine havde valgt var uden tvivl til ære for, at hun havde født en søn, og samtidig var kjolen med til endnu en gang at slå hendes rolle som stilikon fast. Det er almen kendt i modebranchen, at hertuginden er en af de kvinder med størst salgskraft, og nu høster man altså gevinsten hos koncernen Asda.

76 procent af kunderne hos Asda har afsløret, at de er inspireret af hertuginde Catherine, når de køber tøj. Hos George har man tidligere oplevet, at varer inspireret af hertugindens beklædning er solgt ud i løbet af ingen tid. Blandt andet en stigning på 471 procent på farvet denim, efter hun optrådte i koralfarvede jeans og 300 procents stigning på en regnfrakke i Burberry-stil ifølge Daily Mail.

- Vores kunder har set efter stiltips hos Hertuginden af Cambridge, siden hun dukkede op som Williams partner, og hun har bevist, at hun er det nye, britiske stilikon. Der er over hele landet i øjeblikket en stor kærlighed til det kongelige par, uanset om det drejer sig om samleobjekter eller simpelthen at ville efterligne Kates stil. Vi forventer, at salget stiger til vejrs, når nationen viser deres kærlighed til den nye familie i denne specielle tid, siger Fiona Lambert, der er branddirektør for George, til Daily Mail.

Kvinder efterligner kongelig stil

Det er da heller ikke kun hos Asda, at man har oplevet en stigning i salget af beklædning med polkaprikker. Hos webshoppen fashionbloodhound.com steg salget af polkaprikkede kjoler til vejrs blot en time efter, at hertuginden havde optrådt i sin. Webshoppen blev simpelthen oversvømmet af kvinder, der ønskede at finde en lignende kjole.

Også hos tøjkæden Desire melder man næsten om udsolgt af kjoler med blå polkaprikker, og hos kæden Client har man oplevet en stigning med 70 procent på salget en polkaprikket bluse, efter hertuginden blev fotograferet ved hospitalet. Og den seneste tendens er set mange gange før, når det gælder Hertuginden af Cambridge, for alt hun bærer, bliver efterhånden forvandlet til guld.

Lige fra den blå kjole fra Zara, til hendes lyserøde jeans og den udsøgte brudekjole fra designeren Sarah Burton, så har alle beklædninger været med til at skyde salget i vejret i butikkerne, fordi kvinder er desperate efter at kopiere hendes stil.

Få saftige fakta om prinsesse Madeleine på Q.dk

Hertuginden har været klædt i klar rød fra Alexander McQueen, da dronningen sidste år fejrede regentjubilæum, og hun har været afslappet i gummistøvler fra Le Chameau og vest, da hun var på skovtur med en gruppe børn. Uanset lejligheden er hendes valg af beklædning altid klassiske, nøje overvejet, glatpolerede og smarte, og hendes garderobe efter graviditeten vil uden tvivl vække positiv røre i modebranchen.

Læs mere om: