16. okt. 2013
Af Malan Joensen

Knivmand ville tale med dronningen om førtidspension

Buckingham Palace.
Buckingham Palace.
Arkivfoto: AOP
Den psykisk syge mand, der forsøgte at trænge ind på Buckingham Palace, havde fået sin førtidspension beskåret og ville tale med dronningen.

Den mand, som mandag ved middagstid lokal tid forsøgte at komme ind på Buckingham Palace ved at springe over en bom ved slottets personaleindgang, er den 44-årige David Belmar.

Det skriver Daily Mirror.

Ifølge avisen er David Belmar psykisk syg, i medicinsk behandling og har været på førtidspension de seneste 10 år, men på grund af nye regler mistede David Belmar overførselsindkomsten i september.

Og det var årsagen til, at han forsøgte at skaffe sig adgang til de kongelige gemakker, forklarede han politiet.

- Jeg ville tale med dronningen. Jeg er ikke tilfreds med min førtidspension, sagde han.

David Belmar blev pågrebet kort efter sit forsøg på at trænge ind på slottet, og under en visitering fandt politiet en seks inches (omkring 15 centimeter, red.) lang kniv pakket ind i plastik i David Belmars jakkelomme, men han fastholder over for politiet, at kniven kun var medbragt for at gøre opmærksom på hans situation.

David Belmar erklærer sig dog skyldig i sigtelsen for forsøg på ulovlig indtrængen og besiddelse af et våben, og han er nu varetægtsfængslet.

Det er dog ikke første gang, David Belmar har gjort opmærksom på sig selv ved Buckingham Palace.

Tilbage i 1989 fik han således en advarsel for at have smidt tændt fyrværkeri ind på slottets område.

Og det er heller ikke første gang, at nogen forsøger at besøge dronning Elizabeth på ulovlig vis – i 1982 lykkedes det for eksempel Michael Fagan at komme helt ind i dronningen soveværelse, og hun vågnede ved, at han sad på hendes sengekant.

Han var tilsyneladende ikke ude på at gøre skade på dronningen, for de talte sammen i omkring ti minutter, inden det lykkedes hende at få tilkaldt vagterne.

Buckingham Palace har oplyst, at dronning Elizabeth dog ikke var hjemme ved David Belmars nylige indtrængningsforsøg.

Læs mere om: