24. apr. 2017
Af Malan Joensen

Kom med til dronning Elizabeths teselskab i ny kogebog

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Arkivfoto: AOP
Dronning Elizabeth deler sin egen opskrift på skotske pandekager i "Royal Teas: Seasonal Recipes from Buckingham Palace".

Om det er fest eller hverdag på Buckingham Palace, så kan man være sikker på, at dronning Elizabeth byder både gæster og familie på udsøgte retter.

Nu løftes lidt af sløret for, hvad der bliver frembragt af lækkerier i slottets store køkkener, når det gælder det ærkeengelske teselskab.

Royal Collection Trust, der blandt andet også fremstiller jubilæumsporcelæn og andre flotte souvenirs til salg på nettet og de kongelige slotte, udgiver den 8. maj bogen "Royal Teas: Seasonal Recipes from Buckingham Palace".

Bogen er ifølge Hello Magazine blevet til i samarbejde med Mark Flanagan og Kathryn Cuthbertson fra dronningens hof, og den viser, det kongelige køkkens særlige vægt på brugen af britiske sæsonvarer som for eksempel bær og svampe.

En af de opskrifter, der nok især vil blive nærlæst, kommer dog fra chefen selv - og det er dronning Elizabeths egen opskrift på de såkaldte drop scones, nogle særlige skotske pandekager.

Fra den 8. maj kan bogen købes i Royal Collection Trusts webshop.

Læs mere om: