Onsdag, 27. oktober 2021 — af Malan Joensen

Kongehuset melder ud: Nu aflyser dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Mega
Dronning Elizabeth, 95, har for nyligt været indlagt på hospitalet.

Dronning Elizabeth, 95, skulle i begyndelsen af november have været til FN's klimatopmøde COP26 i Glasgow sammen med store dele af kongefamilien.

Nu må hun imidlertid blive hjemme og nøjes med at sende en videohilsen til deltagerne.

Det skriver Hello Magazine.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge en officiel udmelding fra kongehuset er dronningen blevet bedt om at tage den med ro og har udført arbejdsopgaver i den såkaldt "lettere" genre fra Windsor Castle, hvor hun opholder sig meget for tiden.

"Hendes Majestæt har desværre besluttet, at hun ikke længere vil rejse til Glasgow og deltage i COP26-receptionen om aftenen mandag 1. november. Hendes Majestæt er skuffet over ikke at kunne være med til receptionen, men hun vil holde en tale for deltagerne via en båndet video-optagelse," lyder det blandt andet i meddelelsen.

Ifølge ugebladets kilder er dronningen ked af sin beslutning om at aflyse og håber ikke, det vil få andre mødedeltagere til at blive væk.

I sidste uge aflyste dronning Elizabeth efter råd fra lægerne en planlagt rejse til Nordirland, og efterfølgende kom det frem, at hun havde været indlagt et døgns tid på King Edward VII's Hospital i London for at gennemgå nogle ikke nærmere definerede undersøgelser.

Det er planen, at prins Charles, hertuginde Camilla, prins William og hertuginde Catherine skal være med til forskellige arrangementer ved COP26 i Glasgow.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden