11. feb. 2013
Af af Preben Petersen

Kun to personer må røre prinsesse Dianas brudekjole

prinsesse Diana brudekjole
Greame Murton og Nick Grossmark med prinsesse Dianas brudekjole
Foto: AOP
Små, interessante hemmeligheder pibler frem fordi den berømte kjole netop nu udstilles i Canada.

Netop nu kan canadierne glæde sig over en udstilling i Edmonton, hvor man kan se 150 forskellige effekter, der har tilknytning til afdøde prinsesse Diana - deriblandt hendes ikoniske brudekjole, som hun bar ved brylluppet med prins Charles i 1981.

Kjolen, der stadig har rekorden for længste slæb til et kongeligt bryllup, må kun håndteres af to mænd - Nick Grossmark og Greame Murton. De rejser med kjolen, når den bliver udstillet, og de må kun berøre kjolen, hvis de har hvide handsker på.

Andre gode historier om kjolen, der blev designet af Elizabeth og David Emanuel, beretter om, at designerne måtte male deres vinduer til, mens de arbejdede med kjolen. Desuden hyrede de sikkerhedsvagt 24 timer i døgnet, ligesom deres affald blev bevogtet, fordi de frygtede, at detaljer om kjolens stof slap ud til offentligheden før tid.

Projektet med brudekjolen, som stadig anses for "verdens mest omtalte brudekjole", var så hemmeligt, at de aldrig nævnte prinsessens navn, når de arbejdede med kjolen. I stedet gav de Diana kodenavnet Deborah.

Læs mere om: