Løfte fyldt med kærlighed og respekt: Prins Harry hylder Diana

Prins Harry

Prins Harry

Foto: Lars H. Laursen
For prins Harry er det vigtigt at løfte arven efter sin mor prinsesse Diana og være en stærk stemme og nedbryde tabuer.

De seneste år har prins Harry været en engageret hiv- og aids-aktivist, og det er vigtigt for ham at videreføre det arbejde, han mor prinsesse Dianas udførte på området.

Harry fortæller i et nyt interview, at han føler sig forpligtet til at fortsætte det arbejde, Diana var så engageret i, så man kan nedbryde muren af tavshed og skam i forbindelse med hiv og aids.

Prins Harry i samtale med hiv-ramt sportsstjerne

Prins Harry har talt med den i Storbritannien meget kendte rugbystjerne Gareth Thomas, som er homoseksuel og i dag lever med hiv-virus.

I interviewet med Gareth Thomas, som Harry har støttet op om, siden rugbyhelten sprang ud som homoseksuel og samtidig fortalte om sin hverdag med hiv, kommer prinsen ind på, hvad der især motiverer ham til at nedbryde hiv-/aids-tabuet.

Diana havde en stærk stemme

– Jeg tror, at når du møder mennesker, og du ser lidelserne rundt omkring i verden, så er det umuligt at vende ryggen til det. Og oveni det så nåede min mor aldrig at gøre sit arbejde færdigt. Jeg føler mig forpligtet til at forsøge at gøre så meget som muligt, siger prins Harry.

Prinsesse Diana
Foto: Mega

Prinsesse Diana

Samtidig understreger Harry, at han aldrig vil kunne udfylde sin mors plads tilstrækkeligt med sit arbejde, fordi hun havde en unik og stærk stemme i sin samtid.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden