Lørdag, 1. juli 2017 - af Marianne Singer

Lørdag den 1. juli: Prinsesse Diana ville være fyldt 56 år

prinsesse diana
Prinsesse Diana. 
Foto: AOP
Prinsesse Diana døde i en tragisk trafikulykke for snart tyve år siden. Hun var elsket for sin omsorg for de svageste og en dedikeret mor til sine sønner, prins William og prins Harry. Lørdag ville hun være fyldt 56 år.

Det var et rent eventyrbryllup, da en ung, smuk og sødmefuld Diana den 29. juli 1981 sagde ja til den britiske tronfølger, prins Charles, i St. Paul's Cathedral i London.

Hele verden fulgte med i deres fortryllende kærlighedshistorie, der senere viste sig ikke at have været så idyllisk, som alle først troede. 

LÆS MERE: Prins William om mors død: Jeg mærker stadig chokket

Forældre til to sønner

Sammen blev prinsesse Diana og prins Charles forældre til først sønnen prins William den 21. juni 1982 og godt to år senere prins Harry. 

Prinsesse Diana var en kærlig og dedikeret mor, som lærte dem at være omsorgsfulde og prøvede at give dem en så almindelig opvækst som muligt. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Inspireret af mor

Både prins William og prins Harry har senere ladet sig inspirere af prinsesse Dianas passionerede indsats for de svage i samfundet.

Blandt andet har prins Harry ligesom sin mor haft fokus på hiv/aids-området, unge hjemløse og kampen mod brugen af landminer. 

Blev skilt fra prins Charles 

Prinsesse Diana blev separeret fra prins Charles i 1992, og de blev skilt den 28. august 1996 under stor mediebevågenhed.

Efter skilsmissen blev prinsesse Diana boende i sin lejlighed i Kensington Palace i London.

Tragisk død

Den 31. august 1997 døde prinsesse Diana og Dodi Fayed på tragisk vis i en trafikulykke i Pont de l'Alma tunnelen i Paris.

Over 30 millioner så med, da britisk TV den 6. september viste begravelsen i Westminster Abbey på TV. 

Bag kisten gik hendes sønner, prins William og prins Harry, sammen med prins Charles og Dianas bror, Lord Spencer. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden