Masser af plads: Sådan bor Kate og William

Der eksiterer ikke mange fotos fra Lejlighed 1 A. Men da præsident Obama og fru Michelle var på besøg, fik vi et glimt gennem en af stuerne.

Der eksiterer ikke mange fotos fra Lejlighed 1 A. Men da præsident Obama og fru Michelle var på besøg, fik vi et glimt gennem en af stuerne.

Foto: Ritzau Scanpix
Lejlighed 1 A på Kensington Palace er ikke helt, hvad de fleste forbinder med en lejlighed.

Det smukke gamle Kensington Palace midt i London - lige bag Hyde Park -  er det tætteste, man kan komme på et "kongligt bofællesskab".

Store forhold

Slottet har siden 1689 været bolig for medlemmer af kongefamilien - og selveste dronning Victoria blev faktisk født her. Prinsesse Margaret boede her med sin mand, Lord Snowdon, i 1960'erne. Prins Charles og prinsesse Diana flyttede ind efter deres bryllup - og Diana blev boende på paladset til sin død i 1997.

I dag tæller beboerne bl.a. prins Michael af Kent og hans hustru, der bor i Lejlighed 10. Hertugparret af Kent - hertugen, prins Edward, er dronningens fætter - bor i det såkaldte Wren House. Prinsesse Eugenie og hendes mand Jack Brooksbank er flyttet ind i Ivy Cottage - og derudover bor der snesevis af fukntionærer, der er ansat ved hoffet.

Men finest af alle er prins William og hertuginde Catherine med deres tre børn. De bebor Lejlighed 1 A. Det kunne måske få nogle til at tro, at de bor under relativt beskedne forhold - men på Kensington Palace er en "lejlighed" noget ganske andet, end de fleste af os forventer.

I programmet True Royalty, der bliver streamet på internettet, fortæller tre kongelige eksperter om hertugparrets lejlighed. "Den er enorm", siger værten Kate Thomson. "20 værelser fra kælder til kvist".

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

 

Omkring slotsgården

Men hvorfor kaldes det så en lejlighed?

Kongehus-eksperten Christopher Warwick forklarer:

"Alle de kongelige residenser på Kensington Palace kaldes "lejligheder" - og det får naturligvis de fleste til at tænke på små familieboliger. Men sådan er det ikke. Man skal tænke på lejlighederne som en slags rækkehuse i flere etager, samlet omkring en smuk slotsgård".

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden