19. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Meghan og Harry har fået nok: Det er slut

Meghan og Harry
Meghan og Harry
Foto: Ritzau/Scanpix
Fra prins Harry og Meghan lyder det, at det er slut med at repræsentere det britiske kongehus på officielle opgaver.

Prins Harry og hertuginde Meghan har netop meldt ud overfor det britiske kongehus og offentligheden, at de ønsker at bryde med kongehuset.

De vil derfor ikke længere optræde som repræsentanter for kongehuset på officielle opgaver.

Harry og Meghan med ny stor beslutning

Dette har Harry og Meghan bekræftet over for Buckingham Palace, der fredag den 19. februar har udsendt denne pressemeddelelse.

Hertugen og hertuginden har bekræftet over for Hendes Majestæt dronningen, at de træder tilbage fra arbejdet i den royale familie, da det ikke er muligt at fortsætte med forpligtelserne som kongelige profiler.

Stadig en del af familien

- Selvom alle er kede af deres beslutning, forbliver hertugen og hertuginden en elsket del af familien, lyder det fra Buckingham Palace.

For lidt over et år siden kom det frem, at prins Harry og hans Meghan frasagde sig deres apanage og titler, og i den forbindelse gav dronning Elizabeth udtryk for, at man havde fundet en konstruktiv og god fremtid for Harry og hans familie.

Går deres egen vej

Nu lader det dog til, at Harry og Meghan, der er forældre til lille Archie og venter deres barn nummer to, for alvor har fået nok og derfor går deres helt egen vej.

Det er både protektioner for Commonwealt-landene, militæret og velgørende organisationer, som prins Harry nu siger farvel til.

Læs mere om: