9. jun. 2021
Af Malan Joensen

Mystik om royalt navn: Blev dronning Elizabeth spurgt eller ej?

Hertuginde Meghan og prins Harry.
Hertuginde Meghan og prins Harry.
Foto: MEGA
Harry og Meghans datter Lilibet kom til verden fredag 4. juni.

Da prins Harry og Meghan blev forældre til deres andet barn for knap en uges tid siden, havde de allerede et navn parat til den lille ny.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor hedder den lille pige, som er opkaldt efter både dronning Elizabeth, der i familien kaldes Lilibet, og Harrys mor prinsesse Diana, der gik bort i 1997.

Nu er der ifølge BBC sået tvivl om, hvorvidt dronning Elizabeth egentlig er blevet spurgt på forhånd til de smukke navne, inden de blev meldt ud til offentligheden.

Ifølge Harrry og Meghans talsperson er monarken blevet spurgt, men en kilde fra det britiske kongehus hævder, at Lilibets forældre ikke har rettet henvendelse til dronning Elizabeth vedrørende navnet, inden de delte nyheden med omverdenen.

"Hertugen (prins Harry, red.) talte med sin familie forud for offentliggørelsen (af nyheden, red.) - faktisk var hans farmor det første familiemedlem, han ringede til. I løbet af den samtale fortalte han dronningen, at de håbede at kalde datteren Lilibet for at ære hende. Hvis hun ikke havde bakket op om det, ville de ikke have brugt det navn," meddeler en talsperson for Harry og Meghan og benægter dermed påstanden om, at dronning Elizabeth ikke er blevet spurgt til brugen af navnet.

Læs mere om: