27. jan. 2021
Af Malan Joensen

Nu sker det snart: Disse kongelige ændrer status

Dronning Elizabeth, prinsesse Anne, prinsesse Eugenie og Zara Tindall.
Dronning Elizabeth, prinsesse Anne, prinsesse Eugenie og Zara Tindall.
Fotomontage: MEGA
En fremtidig begivenhed i det britiske kongehus får konsekvenser for prinsesse Anne og hendes børn samt børnebørn.

En familieforøgelse er en særlig begivenhed for de vordende forældre og den nærmeste familie, men for den britiske kongefamilie er det også en begivenhed, der medfører ændringer for visse andre familiemedlemmers status.

Således er det også med den forestående fødsel af prinsesse Eugenie, 30, og Jack Brooksbanks første barn.

Det ændrer ifølge Daily Express nemlig i arvefølgen for andre kongelige.

Da prinsesse Anne, 70, blev født, rangerede mænd højere end kvinder i den britiske arvefølge, og det betyder i dag, at efterkommere af prins Andrew, 60, og prins Edward, 56, rangerer højere end efterkommere af deres storesøster prinsesse Anne, 70.

Det vil sige, at prinsesse Eugenies lille ny - der er barnebarn af prins Andrew og hertuginde Sarah Ferguson - så at sige "skubber" prinsesse Anne, hendes datter Zara Tindall, sønnen søn Peter Philips, samt Zaras børn Mia, 6, og Lena, 2, og Peters børn Savannah og Isla, længere ned i arvefølgen.

Rykker en plads længere ned

Prinsesse Anne er pt. nr. 14, Peter Philips nr. 15, mens døtrene Isla, 8, og Savannah, 9, har 16.- og 17.-pladsen. Zara Philips er pt. nr. 18 med Mia og Lena på 19.- og 20.-pladsen.
Når prinsesse Eugenie har født, hvilket nogle mener vil ske i midten af februar, ændrer de status og rykker en plads længere ned i arvefølgen. Det gælder således også prinsesse Annes lillebror prins Edward, der pt. er nr. 11 i arvefølgen lige under prinsesse Eugenie på 10.-pladsen, og hans to børn James, Viscount Severn på 13 år, der overhaler sin storesøster Lady Louise, 17, der pt. er nr. 13 i arvefølgen.

Iøvrigt venter også Zara Tindall en lille ny i foråret, der forventes at blive nr. 22 i arvefølgen.

Læs mere om: