8. apr. 2020
Af Marianne Singer

Ny måling: Se listen over de mest populære britiske kongelige

dronning elizabeth
Dronning Elizabeth sammen med sin familie.
Foto: Mega
I en ny stor meningsmåling om de mest populære britiske kongelige er der en klar førsteplads til en af den britiske kongefamilies mest markante personer.

En ny meningsmåling foretaget af det kendte internationale bureau YouGov placerer, ifølge Royal Central, dronning Elizabeth, 93, på en klar førsteplads som den mest populære britiske kongelige med 73 procent af stemmerne.

Det er kun få dage siden, at den populære dronning holdt en stærk tale til nationen i forbindelse med corona-krisen, hvori hun takkede sundhedsmedarbejdere og talte med optimisme og håb om fremtiden.

Deler tredjeplads

På andenpladsen over de mest populære medlemmer af den britiske kongefamilie blandt alle aldersklasser kommer dronningens barnebarn prins William med 65 procent, mens hans hustru, hertuginde Catherine deler en tredjeplads med prins Harry med 63 procent.

Derefter følger prins Philip, 98, der ellers er gået på pension, prinsesse Anne, prins Charles, hertuginde Meghan, Zara Tindall, der er en del af den britiske kongefamilie, dog uden kongelige pligter, og grevinde Sophie af Wessex.

Forskellige meninger

Hvis man kun tæller mændenes stemmer er dronning Elizabeth den mest populære britiske kongelige med prins William og prins Harry på henholdvis anden- og tredjepladsen.

Kvinderne stemmer også dronning Elizabeth ind på en førsteplads og derefter følger Kate og William.

Læs mere om: