Lørdag, 26. juli 2014 - af af Niels Burgos

Ny udstilling: Se prins George's gyngehest

Udstillingens kurator, Anna Reynolds, viser prins George's fine gyngehest frem, inden åbningen i dag.
Udstillingens kurator, Anna Reynolds, viser prins George's fine gyngehest frem, inden åbningen i dag.
Foto: All Over
En fantastisk udstilling om de engelske kongeliges barndom gennem 250 år åbner den 26. juli på Buckingham Palace.

Igennem 250 år har de kongelige børn i England passet godt på deres legetøj. Det kan turister i London nu få glæde af på en ny stor udstilling, "250 years of royal childhood" på selveste Buckingham Palace.

Her har den kongelige familie for alvor været på loftet og fundet søde, sjove og fantastiske effekter frem, der fortæller om de kongeliges barndom i de seneste 250 år.

En af de nyere ting, som besøgende kan se på udstillingen, er den flotte gyngehest, som præsident Barack Obama forærede til Kate og Williams lille prins George.

Den er helt igennem håndlavet og naturligvis udstyret med den amerikanske præsidents segl på sadlen. George's hest tager på udstillingen plads i "stalden" ved siden af gyngehestene Ceaser og Beauty, som blev givet til hans oldemor, dronning Elizabeth, og hendes søster, prinsesse Margaret.

Foruden kongeligt legetøj viser udstillingen en masse filmklip af de kongelige som børn - og man kan også læse dronning Elizabeths "baby-bog", hvor de første måneder af hendes liv er beskrevet indgående. Blandt andet kan man få at vide, at dronningen sagde sine første ord "mama" og "bebe", da hun var 13 måneder gammel, hun fik sin første tand 26. januar 1927 og tog sine første skridt 11. april samme år.

Udstillingen åbner 26. juli, og på www.royalcollection.org.uk kan man hente oplysninger om åbningstider, billetter m.v.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden