Fredag, 21. maj 2021 — af Malan Joensen

Panikanfald, alkohol og terapi: Hjerteskærende afsløringer fra prins Harrys dokumentar

Prins Harry. 
Prins Harry.
Arkivfoto: MEGA
Prins Harry fortæller ærligt om, hvor dårligt han havde det tidligere.

Det var et skænderi med Meghan, der fik Harry til at opsøge professionel hjælp for at få det bedre mentalt, fortæller prinsen i en ny dokumentarserie, han har produceret med Oprah Winfrey.

Under titlen "The Me You Can't See" taler de to med andre kendte om forskellige mentale udfordringer og psykisk sundhed, og hele serien kan fra fredag ses på Apple+ TV.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Harry fortæller ærligt om sin egen rejse mod at få det bedre psykisk, og undervejs afslører han flere hjerteskærende episoder fra sit eget liv, skriver flere medier deriblandt Hello Magazine.

Her kan du læse om nogle af dem:

  • Harry havde det allerværst psykisk, da han var mellem 28 og 32 år. Han havde angst, fik panikanfald og kunne pludselig begynde at svede kraftigt, inden han skulle forlade sit hjem, og det fik ham til at føle, at alle kunne se det, og at det var pinligt for ham.

- Jeg var villig til at drikke. Jeg var villig til at tage stoffer. Jeg var villig til at prøve at gøre de ting, der kunne få mig til at føle mindre af det, jeg følte. Men langsomt blev jeg klar over, at selv om jeg ikke drak mandag til fredag, ville jeg sandsynligvis drikke en uges mængde på en fredag eller lørdag nat. Og jeg ville opdage, at jeg ikke drak, fordi jeg nød det, men fordi jeg var nødt til at dulme noget, fortæller Harry.

  • Det var et skænderi med Meghan, der fik Harry til at gå i terapi, fordi han blev bange for, at han ville miste hende, hvis han ikke fik det bedre. Harry blev opmærksom på, at der var situationer og oplevelser helt tilbage, fra da han var 12 år og mistede sin mor, som han havde brug for at få bearbejdet professionelt.

  • Harry ser mange ligheder mellem ham selv og prinsesse Diana:

- I slutningen af 20'erne begyndte jeg at stille spørgsmål som "Burde jeg egentlig være her?" og det var på det tidspunkt, jeg pludselig tænkte "Du kan ikke blive ved at gemme dig for det. Familiemedlemmer har sagt til mig "Bare spil spillet, og dit liv vil være nemmere", men jeg har en fandens masse af min mor i mig. Jeg føler, at jeg står uden for systemet, men jeg sidder stadig fast derinde. Den eneste måde at befri dig selv på og bryde ud af det er ved at fortælle sandheden, siger Harry i serien.

  • Harry fortæller også, at Meghan græd natten før det meget kontroversielle interview med Oprah Winfrey havde premiere. Meghan græd ned i sin pude og ville ikke vække Harry, fordi han allerede bar så meget på sine skuldre.

- Det er hjerteskærende. Jeg holdt hende, vi talte sammen, hun græd og hun græd og hun græd, fortæller Harry blandt andet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden