2. feb. 2016
Af Juliane Olsen

Prins Charles er en af Storbritanniens bedst sælgende kunstnere

Prins Charles
Prins Charles' akvarelmalerier er særdeles indbringende til velgørende formål.
Foto: AOP
Siden 1997 har prins Charles indbragt over 20 millioner kroner på sine malerier til fordel for velgørenhed.
Den 67-årige prins Charles har mange talenter ud over sine kongelige pligter og store passion for havearbejde. Ud over at bruge tid med sine to børnebørn, prins George og prinsesse Charlotte, har prinsen også en stor interesse for at male. Så stor faktisk, at prins Charles ifølge people.com er en af Storbritanniens mest succesfulde malere.

Pengene går til velgørenhed

Siden 1997 har han indbragt over 20 millioner kroner på sine akvarelmalerier, hvilket gør ham til en af landets bedst sælgende nulevende kunstnere. Pengene for prins Charles’ kunstneriske egenskaber ender dog ikke i hans lomme, men bliver i stedet doneret til Prince of Wales’ Charitable Foundation. Denne fond støtter en række velgørende formål, og da prins Charles’ malerier ikke er helt billige, bliver fonden tilført en del midler.

Prins Charles vil skabe minder

Malerierne, der er til salg i souvenirbutikken i hans hjem i Highgrove, bliver solgt for cirka 24.000 kroner stykket. Andre værker, der bliver udbudt i Belgravia Gallery i London, ligger til gengæld i et prisleje på 150.000 kroner. Prins Charles har dog understreget i en TV-dokumentar, at det vigtigste for ham er at skabe kunst, der kan give varige minder. LÆS MERE: Prins Charles fejrede fødselsdag i lyn og torden
https://imgix.billedbladet.dk/maleri.jpg
Foto: AOP
null

Læs mere om: