Mandag, 17. juli 2017 - af Dorte Quist

Prins Charles fejrede sin elskede Camilla

Prins Charles og hertuginde Camilla
Prins Charles og hertuginde Camilla
Foto: Mario Testino/Clarence House
Hertuginden af Cornwall fylder 70 år, og blev fejret af sin mand, familie og de nærmeste 250 venner søndag aften.

Efter en mere officiel havefest i London-boligen, Clarence House, i sidste uge i anledning af Camilla, hertuginden af Cornwalls 70-års fødseldag, var det søndag aften tid til den mere private fest for prins Charles' hustru gennem 12 år. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Familie og venner fejrede fødselaren

"My darling wife" indledte prinsen sin tale til Camilla foran 250 gæster på Highgrove House, parrets elskede hus på landet i Gloucestershire. Ud over prins William, hertuginde Catherine og prins Harry, deltog også Camillas to børn, søster og ikke mindst hendes eks-mand, Andrew Parker Bowles.

Dronning Elizabeth og prins Philip var også inviteret, men de havde lige sagt farvel til det spanske kongepar, der havde været på et langt, officielt statsbesøg, og valgte derfor at blive hjemme i London. 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Det var Camilla selv, der havde valgt de 250 nærmeste og bedste venner og familiemedlemmer ud til festen, der blev en varm og hyggelig aften for den kvinde, der efterhånden har vundet flere og flere briters hjerter. 

Nyt billede af Charles og Camilla

I anledning af fødselsdagen blev der også udsendt et nyt billede af parret, taget af familiens favorit-fotograf, italienske Mario Testino.

70-års fødselsdagen har fået mange britiske medier til at kigge på de 12 år der er gået siden prins Charles giftede sig med "sit livs kærlighed" ved et i kongeligt sammenhænge usædvanligt neddæmpet bryllup, og ikke mindst hvordan det er lykkedes Camilla at blive et værdsat medlem af den kongelige familie - både hos sine landmænd, men også hos den kongelige familie selv.

Bliver en god dronning en dag

Mens hertuginden af Cornwall ved sit bryllup med prins Charles, var meget lidt populær blandt sine landsmænd på grund af konflikten med prins Charles første hustru, prinsesse Diana, så har hun i årene vundet manges sympati. Først og fremmest med sin arbejdsiver - hun har cirka 200 arbejdsopgaver om året, men også med de områder hun arbejder intenst med.

Det er områder som litteratur, dyrevelfærd, osteoporose, men også svære emner som voldtægt og hustruvold har hendes store bevågenhed, og hun hjælper aktivt flere organisationer, der hjælper kvinder udsat for vold, misbrug og menneskehandel. 

Camilla har også været en stærk og stabil støtte for sin mand, prins Charles, i hans arbejde og ofte "bare" været med ham på arbejde, holdt sig i baggrunden og ikke forsøgt at stjæle rampelyset fra sin mand.

På den måde er det lykkedes hertuginden af Cornwall at komme i en position i dag, hvor et flertal af britterne mener, at hun vil blive en god dronning af England, når hendes mand, prins Charles, engang bliver konge.

Hertuginde Camilla
Foto: AOP

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden