Onsdag, 3. februar 2016 — af Juliane Olsen

Prins Charles fik teenage-foto af sin mor

Prins Charles
Prins Charles til arrangementet, hvor han fik det gamle fotografi overrakt.
Foto: AOP
I forbindelse med en velgørenhedsbegivenhed blev prins Charles glædeligt overrasket, da han modtog et fotografi af sin mor, dronning Elizabeth, som teenager.
Den 67-årige prins Charles fik en uventet gave, da han deltog i en velgørenhedsbegivenhed til fordel for organisationen Send a Cow. Send a Cow, som prins Charles er protektor for, arbejder for at bekæmpe hungersnød i syv afrikanske lande. Ved begivenheden fik han som gave et billede af sin mor, dronning Elizabeth, som teenager. Det skete i anledning af majestætens forestående 90-års fødselsdag. LÆS MERE: Prins Charles genskaber træhus til prins George

Fotografiet har været gemt

- Jeg skal se, om mor kan huske det, og om kan huske, hvad hun havde på, da det blev taget, sagde prins Charles til direktør Simon Barnes ifølge people.com. Det hidtil ukendte foto af dronning Elizabeth som 13-årig har indtil nu været gemt på loftet hos familien til den canadiske fotograf Lawrence Audrain. Han tog billedet i 1939 for at markere et kongeligt besøg i USA, men den afdøde dronningemoder, mor til den nuværende dronning Elizabeth, fandt det for uformelt.

Årets TV-GULD: Stem på dine TV-favoritter her!

Billedet blev foræret som bryllupsgave

Derfor var det andre fotografier fra seancen, der i stedet blev valgt, og fotografen fortalte sin hustru, at det overskydende billede var det, som blev kasseret af den daværende dronning. Lawrence Audrain smed dog aldrig billedet ud, og hans datter, Lisa Gibson, arvede det efter hans død. Hun gav det efterfølgende til Simon Barnes og hans hustru, Lucy, som en bryllupsgave, mens de boede i staten Pennsylvania. Her kan du se billedet, som prins Charles fik foræret:
Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden