24. maj. 2020
Af Christinna Braun

Prins Charles: Sådan kan vi mindes ofrene for Covid-19

Prins Charles
Prins Charles
Foto: MEGA
I en støttevideo sender prins Charles en hilsen til dem, der har mistet kære under corona-pandemien. Han viser også en mulighed for at mindes.

Længe har den smitsomme corona-virus hærget verden over, og den har desværre krævet mange ofre.

Prins Charles, der selv har været smittet med virussen, fortæller nu om et smukt projekt, der giver mulighed for at mindes dem, der mistede livet til covid-19. Det gør han på sin og hertuginde Camillas hjemmeside.

Online mindebog

I en støttevideo fortæller prins Charles om projektet ”Remember Me” (Husk mig, red.), som er en online mindebog, der skal hjælpe de efterladte med at mindes deres kære i Storbritannien. Projektet er lavet af St Pauls Cathedral i London.

- For alt for mange af os har denne virus bragt tragedie og hjertesorg. Nogle pårørende har ikke haft mulighed for at sige farvel til deres kære, inden de gik bort, og for mange er tabet af deres kære blevet endnu mere pinefuldt og smertefuldt, siger prins Charles i videoen.

Mindebogen skal hjælpe med at huske og mindes dem, der mistede livet, og samtidig skabe taknemlighed over, alt det gode de havde med sig.

Prins Charles var selv ramt

Prins Charles blev selv smittet med corona-virus i marts måned og slap heldigvis helskindet igennem sygdomsforløbet.

Den 71-årige prins Charles har været i isolation med sin hustru hertuginde Camilla i deres hjem Birkhall i det nordlige Skotland. Mens prins Charles var smittet med coronavirus, isolerede han og hertuginde Camilla sig i hver ende af godset. Hertuginde Camilla er også blevet testet, men hendes prøvesvar var negativ.

Læs mere om: