16. jul. 2015
Af Juliane Olsen

Prins Georges fødselsdag fejres med kongelig mønt

Prins George har fået sin egen mønt i forbindelse med sin to-års fødselsdag.
Prins George har fået sin egen mønt i forbindelse med sin to-års fødselsdag.
Foto: AOP
Den britiske prins George fylder to år den 22. juli, og i den forbindelse er der blevet udgivet en fem-punds mønt til ære for ham.

Prins William og hertuginde Catherines søn fylder to år den 22. juli, og det skal naturligvis markeres på behørig vis med en ny fem-punds mønt.

Ifølge hellomagazine.com udgiver Royal Mint en særlig kollektion af den nye sølvmønt, der er blevet godkendt af den lille prins’ forældre.

Mønten er præget med et billede af St. George i kamp med en drage af kunstneren Christopher Le Brun, og bagsiden viser et portræt af den britiske dronning.

LÆS MERE: Prins William: Charlotte er en fryd - George er en lille krudtugle

Navnet George er forbundet med kongehuset

St. George har før optrådt på britiske mønter, hvoraf den første blev udstedt under kong Henry VII, og det klassiske billede af St. George og dragen blev skabt af Benedetto Pistrucci i 1817.

Ifølge direktøren for Royal Mint, Shane Bissett, er det passende, at St. George er blevet valgt som motiv i anledningen af fødselsdagen.

Navnet George er nemlig længe blevet forbundet med det britiske monarki og møntsystemet, eftersom seks konger har båret det navn.

Mønt
Foto: AOP
Mønt
Foto: AOP

Læs mere om: