7. apr. 2017
Af Marianne Singer

Prins Harry føler for prinsesse Dianas hjertesager

prins harry
Prins Harry.
Foto: AOP
Gennem de seneste år er prins Harry for alvor begyndt at følge sin mor, prinsesse Dianas fodspor.

Under et nyligt besøg i et HIV støttecenter i byen Leicester viste prins Harry endnu engang, hvor inspireret han er af sin mor, prinsesse Diana.

Samme center, Leicester Aids Support Service (LASS), besøgte også prinsesse Diana i november 1991 for at sætte fokus på sygdommen.

Fortalte om Diana-møde

Under besøget fortalte en frivillig på stedet, Betty Walker, ifølge magasinet HELLO!, prins Harry om sit møde med Diana dengang. - Hun var god til at løsne op for stemningen, lød det derefter fra prins Harry, hvilket fik den tidligere medarbejder Teresa Jacques til at indskyde: - Jeg må sig, Sir, det er De også. LÆS MERE: Prins William og prins Harry vil opføre statue af mor

Særlig evne

Prinsesse Diana havde en helt særlig evne til at få folk omkring sig til at føle sig godt tilpas, og det ser ud til, at prins Harry har arvet denne ligefremhed og empati. Igennem de senere år er prins Harry begyndt at have mere og mere fokus på en af de mærkesager, som Diana interesserede sig mest for, blandt andet hiv/aids-området.

Inspireret af mor

Allerede som 18-årig fortalte Harry i et stort interview om inspirationen fra sin mor. – Jeg ønsker at fortsætte det arbejde, som hun var i gang med, men som hun aldrig fik gjort færdigt, lød det dengang fra den unge prins, der mistede sin mor i 1997, få uger før han fyldte 13 år. – Jeg har altid ønsket at fortsætte hendes arbejde, men har indtil nu været for ung. Måden, hun kom tæt på folk på, og dét, at hun valgte områder, som de fleste er ængstelige for, f.eks. landminer og aids. Hun havde mere mod end alle andre.

Rejste til Sydafrika

Der gik da også kun et års tid, før prinsen rejste til det afrikanske land Lesotho, der ligger midt i Sydafrika. Mødet med de udsatte børn i området gjorde så stort indtryk på prins Harry, at han i 2006 startede organisationen Sentebale i Lesotho sammen med landets prins Seeiso.

Til minde om mor

Organisationen hjælper børn, der er ramt af den udbredte fattigdom og hiv/aids-epidemi, og er dermed helt i Dianas ånd. Sentebale, der betyder "glem mig ikke", fik netop sit navn for at mindes Diana.

Fokus på at få fjernet landminer

I 2010 rejste prins Harry til Mozambique for at møde unge amputerede, der var ofre for landminer, et andet område, som Diana følte for. Og tre år tog han som protektor til Angola med HALO Trust charity, der arbejder med at fjerne landminer.

Samme rejse som Diana

Samme rejse havde hans mor foretaget 16 år tidligere. Prins Harry har for alvor lagt sit "party"-image bag sig og gør i dag en stor indsats for sine hjertesager, der i høj grad også fyldte meget i Dianas liv. Prinsesesse Diana sammen med prins Harry og prins William i 1995:
https://imgix.billedbladet.dk/18.01260148.jpg
Foto: AOP

Læs mere om: