30. jun. 2016
Af Malan Joensen

Prins Harry går i prinsesse Dianas fodspor

Prins Seeiso af Lesotho og prins Harry.
Prins Seeiso af Lesotho og prins Harry.
Foto: AOP
Ligesom hans mor gjorde det, er prins Harry også gået ind i kampen mod HIV, og snart rejser han til Afrika.

Prinsesse Diana kæmpede en brav kamp for at stoppe udbredelsen af HIV og for at sikre bedre forhold for HIV- og AIDS-patienter, og nu har sønnen prins Harry intensiveret sit fokus på samme kamp.

Gennem velgørenhedsorgansationen Sentebale, som prins Harry stiftede i 2006 sammen med Lesothos prins Seeiso, kæmper han for at sætte fokus på hjælpen til børn i Lesotho, der lider under ekstrem fattigdom og/eller er ramt af HIV.

Sentebale betyder "Forglem mig ej" på sesotho, der er det oficielle sprog i Lesotho.

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

I en pressemeddelelse fra det britiske kongehus fortælles det nu, hvordan prins Harry har sat sig for at udbrede kendskabet til den frygtede sygdom blandt sin egen generation - og for især at få budskabet om, at kampen mod HIV stadig er nødvendig og vigtig at prioritere, ud blandt flere.

I Storbritannien lever der nu flere mennesker med HIV end nogensinde før - flere tusinde bliver diagnosticeret hvert år, og i eksempelvis Sydafrika er HIV den største dræber blandt voksne.

Tilbage i starten af 1990'erne kæmpede prins Harrys mor prinsesse Diana en utrættelig kamp for at stoppe udbredelsen af HIV og for at sikre bedre forhold og behandling for børn og voksne med sygdommen.

SE BILLEDERNE: Usete øjeblikke fra prinsesse Dianas bryllupsreception

Prinsesse Dianas engagement har uden tvivl været en stor inspiration for prins Harry, der mistede sin mor kort før sin 13-års fødselsdag i 1997.

SE BILLEDERNE: Prins William og prins Harry besøger Star Wars-optagelser

For nyligt stod prins Harry i spidsen for en stor velgørenhedskoncert ved Kensington Palace, der samlede penge ind til Sentebale, og hvor blandt andre Coldplay optrådte.

Og det næste stykke tid har prinsen flere ting på programmet i forbindelse med organisationens arbejde.

Prins Harry skal blandt andet mødes med sygeplejersker og læger, der arbejder med HIV-patienter i det sydlige London, ligesom han senere på måneden rejser til Durban i Sydafrika for at deltage i en international AIDS-konference.

https://imgix.billedbladet.dk/10.191679a.jpg
Prinsesse Diana hilser på en AIDS-patient i 1991.
AOP

Læs mere om: