Lørdag, 14. december 2013 — af dkeditorial

Prins Harry har nået Sydpolen: Mange ting gik imod os

Walking with the wounded
Fredag den 13. december nåede den engelske prins og hans vandre-kammerater endelig Sydpolen efter en hård tur i frost og is. Se video her.

Prins Harry og hans med-eventyrere i Walking With The Wounded-ekspedition er endelig ankommet til Sydpolen efter omkring tre uger i frostgrader ned til -45 - og ikke mindst terræn med isklumper og sne.

Selv er det en tydelig lettet prins, der i et interview efter ankomsten til Sydpolen siger:

- Vi klarede det. Det er fredag den 13. Vi har haft så mange ting, der er gået imod os. Vi har smukt vejr, men dårligt vejr tidligere - og elending terræn at bevæge sig på. Der har været skader og den slags, men hele holdet på omkring 20 mand har klaret det. De 12 sårede soldaterveteraner har klaret det, siger prinsen, der har ladet skægget gro i de mange uger.

Vi er så lykkelige

Forholdene blev forværret undervejs, så det, der egentlig var tænkt som et kapløb mellem tre grupper blev af sikkerhedsmæssige årsager afblæst. Grupperne har bestået af sårede krigsveteraner.

- Vi havde ikke klaret det uden alle folks hjælp - også fra dem derhjemme. Alle er SÅ lykkelige, vi har rørt bolden, vi har krammet - og alt i alt har er missionen en succes, siger prinsen.

SE HOLDET NÅ FREM TIL SYDPOLEN I VIDEOEN HERUNDER:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden