2. nov. 2017
Af Juliane Olsen

Prins Harry: Jeg vil altid se op til min mor

Prins Harry
Prins Harry
Foto: Lars H. Laursen
Under et topmøde i USA tirsdag fortalte prins Harry åbent, at prinsesse Diana var hans ideelle rollemodel, og at han altid vil se op til hende.

Den 33-årige prins Harry deltog tirsdag i en paneldebat ved velgørenhedsorganisationen Obama Foundations første topmøde i Chicago.

Her talte prinsen ifølge people.com om prinsesse Diana, der døde, da han var blot 12 år gammel. Han fortalte, at hun havde været den ideelle rollemodel.

- Jeg vil altid se op til hende - alt hun gjorde, og den måde hun gjorde det på, havde en gennemslagskraft, gjorde en forskel, sagde prins Harry.

Svært ved egen rolle

Selv har han ikke altid forstået, hvorfor hans egen rolle i monarkiet er at tjene andre, og det til trods for, at han er blevet international med stiftelsen af handicap-legene Invictus Games.

Desuden støtter prinsens fond, Royal Foundation, velgørenhedsorganisationer i hele verden, men prinsesse Dianas skæbne har fået ham til at tøve med sin egen gerning.

Prins Harry havde nemlig svært ved at forstå, hvorfor en person, der gjorde så meget for andre, kunne blive behandlet hårdhændet af omverdenen.

Prins Harry vil opnå tillid og respekt

Selv har han skulle vænne sig til sin position, men nu forstår han værdien af den, og nu har prinsen besluttet sig for at dele ud.

Prins Harry fortalte nemlig i paneldebatten, at han ønsker at opnå tillid og respekt hos den generelle offentlighed, og det var netop derfor, hans mor blev til ”Folkets prinsesse”.

I Harrys optik skyldes titlen, at hun havde meget tilfælles med de fleste, og at hun desuden var god til at lytte.

Læs mere om: