13. mar. 2012
Af af Thomas Flindt

Prins Harry legede med børnene på stranden i Rio

Prins Harry havde fået en brasiliansk landsholdstrøje med rygnummer og navn på.
Prins Harry havde fået en brasiliansk landsholdstrøje med rygnummer og navn på.
Foto: AOP
Den britiske prins nød solen og selskabet på stranden i Rio.

Prins Harry har netop rundet sin 10 dages lange diamantjubilæumsrejse af i Brasilien, der bød på masser af sol, sjov og sport. På Flamengo Park blev han udfordret af de lokale børn i beachvolley, og den udfordring kunne den sportsglade prins ikke sige nej til.

Harry kastede sin rundt i det hvide sand, og de brasilianske børn nød at spille mod ham - især fordi de tydeligt var på hjemmebane. Anerledes blev det dog, da volleybolden blev byttet ud med en rugbybold, og så var det Harry, der pludselig spænede fra børnene.

De sidste dage i Brasilien var særdeles aktive og fyldt med sport. I en af Rio de Janeiros favelaer (slumkvarter, red.) spillede Harry cricket med de lokale, mens han i Sao Paolo befandt sig i et højere socialt lag, da han spillede en polokamp for det lokale hold Sentebale.

Charmeprinsen har på sin tur besøgt mange spændende steder, og mødt en masse forskellige mennesker - rige som fattige. Han har været meget overvældet over, hvor godt han er blevet taget i mod alle steder, og udtalte på rejsens sidste dag:

- Jeg havde ingen ide over hvor meget støtte der er omkring dronningen. For mig har det været meget rørende og det har overrasket mig at se hvordan de fejrer hendes 60-års jubilæum.

Læs mere om: