22. mar. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Prins Harry og kronprins Frederik modtaget med kærlighed i Nepal

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/harry-og-frederik-ao-jakob-dall.jpg
Foto: All Over og Jakob Dall.
Prins Harry har fået en fantastisk modtagelse i Nepal, som han netop nu besøger. Også vores egen kronprins Frederik har fået kærligheden at føle ved foden af Himalayas bjerge.

Prins Harry besøger Nepal i disse dage, og han har fået en varm velkomst.

Harry er kommet helt tæt på den almindelige nepaleser, og i landsbyen Leorani for foden af Himalaya-bjergkæden overnattede prinsen hos en lokal familie.

Modtaget som konge

Ved ankomsten til landsbyen blev prins Harry modtaget som en konge og fik en fin blomsterkrans om halsen samt en fed klat af den traditionelle ansigtsmaling lige i panden. Der blev også danset. Hele seancen bekom Harry vel, og han havde det helt store smil på undervejs.

Royal respekt

Prinsen er i Nepal for blandt andet at vise sin respekt for Ghurka-elitesoldaterne, der i 200 år har vist deres værd, og som i 2. Verdenskrig og i mange andre forskellige konflikter har kæmpet side om side med britiske soldater.

Frederik i jordskælvsramt område

Danmarks kronprins Frederik var for et halvt år siden også en tur i Nepal, hvor han ligesom prins Harry kom tæt på lokalbefolkningen i området ved Himalayas sydlige forbjerge. Her så Frederik nærmere på det hjælpearbejde, Dansk Røde Kors udfører i de områder, der blev hårdt ramt af jordskælv i maj 2015.

Vandrede i bjergene

Kronprins Frederik fik i høj grad nepalesernes kærlighed at føle, da han vandrede i bjergene og besøgte flere landsbyer. Hver gang, Frederik og den danske delegation kom ind i en landsby, var der modtagelse med ansigtsmaling, blomsterkrans samt sang og lokal folkedans. SE BILLEDERNE: Prins Harry i Nepal

GALLERI: Prins Harry i Nepal

Læs mere om: