17. maj. 2016
Af Juliane Olsen

Prins Harry og prins William viste traditionsrige blazere frem

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/windsor.jpg
Foto: AOP
I forbindelse med dronning Elizabeths 90-års fødselsdag viste mændene i det britiske kongehus, med prins William i spidsen, de klassiske Windsor-blazere frem.
Den britiske kongefamilie markerede søndag aften dronning Elizabeth 90-års fødselsdag på Windsor Castle. Mens alles øje i første omgang var rettet mod majestæten i forbindelse med fejringen, så vakte en række mandlige familiemedlemmers klædevalg også opsigt ifølge Daily Mail. Prins William, prins Harry og prins Philip bar nemlig de klassiske Windsor-blazere, der er en over hundrede år gammel kongelig tradition. LÆS MERE: Dronning Elizabeth blev hyldet med pomp og pragt i Windsor

Kong George III introducerede ideen

Traditionen med blazeren stammer helt tilbage fra 1779 under den gale kong George III’s regeringstid. Dengang forlangte kong George III, at alle hans hofmænd og minister bar en sådan sammen med en tung guldfletning. De iøjnefaldende blazere er marineblå og røde, og i den originale uniform indgik også en trekantet hat med strudsefjer.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Prins Charles bar klassisk jakkesæt

Den nutidige uniform er dog noget mere simpel i form af en enkel marineblå frakke med skøder og røde kanter. Ifølge historiebøgerne anså visse hofmænd det angiveligt som en ære, mens andre mente, det var for uniformsagtigt. Prins Charles var dog ikke fulgt med på vognen, for han bar et klassisk sort jakkesæt i stedet for den officielle Windsor-uniform.

Læs mere om: