24. jul. 2017
Af Majken Munk

Prins Harry om det sidste opkald fra prinsesse Diana: Ville ønske samtalen havde varet længere

Prinsesse Diana fotograferet i 1997.
Prinsesse Diana fotograferet i 1997.
Arkivfoto: AOP
På dagen hvor prinsesse Diana døde, havde hun forinden ulykken talt med sine sønner i telefonen.

Nyheden om prinsesse Dianas død blev mødt af megen sorg – både blandt den nære familie, men også blandt befolkningen.

For første gang siden ulykken udtaler prins William og prins Harry sig meget personligt om deres mor i forbindelse med premieren på dokumentaren ”Diana, Our Mother: Her Life and Legacy”, der vises på britiske ITV mandag aften.

Det sidste opkald

Her fortæller sønnerne, hvor meget de har fortrudt, at hvad der viste sig at blive den sidste samtale med deres mor, ikke varede længere.

Prins William og prins Harry var dengang 15 og 12 år og var på besøg sammen med deres kusiner og fætre på Balmoral, dronning Elisabeths slot i Skotland, da de modtog opkaldet.

Dengang var de begge ivrige efter at komme tilbage til legen, men det fortryder de den dag i dag.

- Hun ringede fra Paris. Jeg kan ikke nødvendigvis huske, hvad jeg sagde, men alt, jeg husker nu, er, at jeg vil fortryde resten af mit liv, at samtalen var så kort, fortæller prins Harry i dokumentaren. Det skriver BBC.com.

En personlig fortælling

Det er i forbindelse med 20-året for prinsesse Dianas død, at prinserne har indvilliget i at medvirke i en dokumentar om deres mor.

Heri fortæller de blandt andet om, hvor morsom prinsesse Diana var som mor. Om at hun havde en barnlig sjæl, der opfordrede sine sønner til at være frække, så længe de ikke blev opdaget. Desuden kunne hun også finde på at smugle slik i deres sokker, når prinserne skulle til fodboldkamp.

Prins William og prins Harry deler ikke blot personlige oplevelser, men også private billeder af familien sammen, som ikke før er blevet vist.

Læs mere om: